Rådgivning om testamenter

Skal du bruge et testamente, så lad LegalHero rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.

  • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
  • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af LegalHero.
  • Opret på 2 min og modtag tilbud.

priser fra

1.796,-

Kom i gang
Kunder der bruger LegalHero

Hos LegalHero har vi på vores digitale platform samlet over 100 specialiserede rådgivere, der kan bistå dig inden for mange retsområder - også inden for arveretten.

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk dokument, hvor man har mulighed for at bestemme, hvem der skal arve efter dig, samt hvor meget den pågældende arving skal arve, når man går bort.

Der er tre forskellige typer af testamenter:

  • Notartestamente
  • Vidnetestamente
  • Nødtestamente

Et notartestamente er den mest hyppigt anvendte type af testamente, da det er det mest sikre alternativ. Alligevel er et notartestamente ikke indholdsmæssigt anderledes fra et vidnetestamente eller et nødtestamente, men adskiller sig ved at være underskrevet hos en notar. En notar er en embedsmand, der arbejder ved de forskellige byretter i Danmark. En notar udfører mange forskellige funktioner, hvoraf nogle af disse er at underskrive testamenter og dokumenter.

Den grundlæggende forskel på et notartestamente og et vidnetestamente er, at et notartestamente underskrives hos notar og et vidnetestamente underskrives af dig og to testamentevidner. Ved underskrift bekræfter disse testamentevidner, at de har set dig skrive under på testamentet, og at du er i en retmæssig sindstilstand til at kunne skrive under på dokumentet.

Et nødtestamente adskiller sig ved at finde anvendelse hovedsageligt, når der er tale om alvorlig sygdom, trafikuheld eller lignende tilfælde, hvor der er tale akutte situation med overhængende fare for at miste livet, og hvor man derfor ikke har mulighed for at oprette et vidnetestamente eller et notartestamente. Et nødtestamente har en gyldighedsperiode på 3 måneder, medmindre der i perioden efter fortsat er hindringer i forhold til oprettelsen af andre typer af testamente.

Ønsker du juridisk rådgivning i relation til, hvordan du opretter et testamente eller ønsker du som arving rådgivning om, hvordan du giver afkald på din arv, foregår det praktisk sådan, at du skal oprette en sag hos os, hvor du beskriver, hvad du gerne vil have hjælp til og omfanget af dit behov. Har du dertilhørende materiale, skal dette vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen.

Kom i gang med det samme

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i arveret. LegalHeros jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for.

Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig. Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventninger, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger, der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling. Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.