Baggrund

Vedtægtsændringer

Vedtægter kan siges at være en virksomhed eller forenings “Grundlov”. Det er det retlige grundlag, som en virksomhed eller en forenings eksistens bygger på. I vedtægterne er de overordnede rammer for virksomheden eller foreningen reguleret – hvem der kan gøre hvad, forholdet udadtil osv.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

En rådgiver fra Lexly hjælper dig med at foretage en vedtægtsændring

Få hjælp til at fortage vedtægtsændringer Få et uforpligtende tilbud
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad kan ændres i vedtægterne?

Som udgangspunkt kan alt i vedtægterne ændres, så længe at de ændrede vedtægter også lever op til lovens krav om hvad, der må stå i vedtægterne. Der er med andre ord fri mulighed for, at man inden for lovens rammer kan ændre vedtægterne, som man vil. Hvis du er i tvivl om hvad, der lovligt kan ændres i vedtægterne, anbefaler vi, at du søger juridisk rådgivning. 

Hvordan vedtages en vedtægtsændring?

En vedtægtsændring kan udelukkende foretages på en almindelige eller ekstraordinær generalforsamling. Som regel følger det af virksomhedens eller foreningens vedtægter, hvordan vedtægtsændringer foretages, og hvilke krav der stilles til vedtægtsændringer. 

Særligt om kapitalselskaber

Når der skal træffes en beslutning om at ændre et kapitalselskabs vedtægter, så kræver dette et flertal på:

  • ⅔ af de afgivne stemmer og
  • ⅔ af den repræsenterede selskabskapital på generalforsamlingen.

Nogle forslag til ændring af vedtægterne har dog en så indgribende karakter over for kapitalejerne, at det ikke er tilstrækkeligt at vedtage dem med ⅔ flertal. Hvis vedtægtsændringen forøger kapitalejernes forpligtelser overfor selskabet, skal dette vedtages med et flertal på:

  • 9/10 af de afgivne stemmer og
  • 9/10 af den repræsenterede selskabskapital på generalforsamlingen.

Det er heller ikke usandsynligt at vedtægtsændringer, der er egnede til at skaffe en eller flere kapitalejere en utilbørlig fordel ift. de andre kapitalejere, også har skærpede krav til vedtagelsen.

Vedtægter og ejeraftaler

Det er vigtigt ikke at forveksle vedtægter med ejeraftaler. Ejeraftaler regulerer forholdet mellem ejerne af en virksomhed. Man kan simplificeret se det som, at vedtægterne regulerer virksomheden eller foreningen hvorimens ejeraftalen er et eksternt dokument, der vedrører virksomhedens ejere.

Vedtægtsændring med Lexly

Få hjælp til din virksomheds vedtægtsændring og brug Lexly. Med Lexly kan du både lave beslutningsreferater, vedtægter og få rådgivning fra nogle af landets dygtigste jurister med speciale i selskabsret.

Dokumenterne kan du lave med vores document builder – eller du kan få en af vores jurister til at lave dem fra bunden. Alt du skal gøre er at oprette din sag på vores platform. Dette er 100% uforpligtende og helt gratis.

Når vi har modtaget din sag, lægges den i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Finder du et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du det, hvorefter sagsbehandlingen starter. I løbet af sagens fremgang har du hele tiden det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er vedtægter i et selskab?

Et selskabs vedtægter indeholder først og fremmest de regler, der bestemmer hvordan kapitalselskabet skal drives. Derudover indeholder vedtægterne oplysninger om bl.a. selskabets navn, formål og regnskabsår.

Hvem kan ændre vedtægterne?

Det er selskabets ejere, der kan ændre selskabet vedtægter. Hvis der ønsker en ændring af vedtægterne, er der et krav om afholdelse af generalforsamling. For at vedtægtsændring kan blive realiseret, skal 2/3 af ejerne stemme for ændringen. Hvis alle medejere er enige om beslutningen, kan man nøjes med en ''skrivebordsgeneralforsamling''.

Hvordan foregår en vedtægtsændring?

Når 2/3 af selskabets ejere har stemt for, skal der ske en vedtægtsændring. I den forbindelse skal der udarbejdes et beslutningsreferat, hvori der står de beslutninger, som ejerne har taget stilling til. Herefter skal beslutningsreferatet sendes til Erhvervsstyrelsen.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

En rådgiver fra Lexly hjælper dig med at foretage en vedtægtsændring

Få hjælp til at fortage vedtægtsændringer Få et uforpligtende tilbud

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis