Fortrolighedserklæring

Har du brug for en fortrolighedserklæring, så lad LegalHero, et alternativ til advokater, rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.
 • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
 • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af LegalHero.
 • Opret på 2 min og modtag tilbud.

Har du brug for en fortrolighedserklæring, så lad LegalHero, et alternativ til advokater, rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.
 • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
 • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af LegalHero.
 • Opret på 2 min og modtag tilbud.
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms Hjælp til fortrolighedserklæringer
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Hvad er en fortrolighedserklæring?

En fortrolighedserklæring er en kontrakt, der har til hensigt at sikre aftalens parter imod den utilsigtede videregivelse af fortrolige oplysninger. Den person eller virksomhed, der underskriver en fortrolighedserklæring, er forhindret i at dele den information eller data, som den pågældende får adgang til og som er omfattet af erklæringen.

Hvornår bruger man en fortrolighedserklæring?

En fortrolighedserklæring er et meget anvendt dokument og det er ikke ualmindeligt at blive bedt om at underskrive fortrolighedserklæringer som led i udførelsen af sit erhverv. Oftest er der dog tale om situationer, hvor uafhængige tredjeparter skal have adgang til din virksomheds mest fortrolige oplysninger, såsom kunde- eller produktoplysninger eller som led i en due diligence. 

Det er derfor selvsagt væsentligt, at den modtagende part af de fortrolige oplysninger bliver kontraktuelt forhindret i at videregive den værdifulde information, som vedkommende kommer i besiddelse af.

En fortrolighedserklæring kan omfatte alle typer af hemmelig eller fortrolig information. Det er dog vigtigt at fastslå, at en fortrolighedserklæring aldrig kan omfatte information, som allerede er kendt for offentligheden.

Hvad skal en fortrolighedserklæring indeholde?

En helt standardiseret fortrolighedserklæring bør indeholde følgende:

 • Hvilket materiale er omfattet af aftalen?
 • En oversigt over, hvem der er parter til kontrakten, herunder om modtagende part kan dele den fortrolige information med resten af sin virksomhed, datterselskaber, m.v.
 • Hvad er parternes forpligtelser? Er aftalen ensidig eller gensidig
 • Hvad er aftalens tidsramme, kun samarbejdets levetid eller længere?
 • Må det fortrolige materiale kopieres?
 • Er der undtagelser til deling af materialet?

Hvad er konsekvenserne af at bryde en fortrolighedserklæring?

Hvis din aftalepart har underskrevet en fortrolighedserklæring og alligevel ender med at videregive de fortrolige oplysninger, er det muligt at opnå økonomisk kompensation for kontraktbruddet. Denne type kompensation kaldes for en konventionalbod.

Det er almindeligt at fastsætte en konventionalbod i selve fortrolighedserklæringen, så parterne på forhånd er enige om, hvad et brud på fortroligheden er værd økonomisk.

I ensidige fortrolighedserklæringer er det kun den ene part, der kan betale konventionalbod, mens begge parter i gensidige fortrolighedserklæringer kan komme ud for at skulle betale konventionalbod.

En konventionalbod er praktisk anvendelig i de tilfælde, hvor det kan være svært på forhånd at fastsætte eller bevise, hvor stort tabet af et kontraktbrud ender med at blive. I tilfælde af et brud på en fortrolighedserklæring, kan det oftest vise sig vanskeligt for den oplysende part at påvise, hvilken skadevirkning et brud på fortrolighedserklæringen har.

Har du brug for en fortrolighedserklæring?

Du kan hos LegalHero dels downloade din fortrolighedserklæring udelukkende til selvudfyldelse. Endvidere har du har også muligheden for at sende dit dokument forbi vores jurister til gennemgang. På den måde, er du sikker på, at dokumentet er udarbejdet i overensstemmelse med dit formål. Vælger du at sende kontrakten forbi vores jurister, tager vi også ansvaret for, at alt er udfyldt korrekt. 

Opret en sag på vores platform

Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os. I sagen skal du beskrive, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, så anbefaler vi, at disse vedhæftes sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis