Baggrund

Fortrolighedserklæring

Har du brug for en fortrolighedserklæring, så lad Lexly, et alternativ til advokater, rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.

  • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
  • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af Lexly.
  • Opret på 2 min og modtag tilbud.
Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er en fortrolighedserklæring?

En fortrolighedserklæring er en kontrakt, der har til hensigt at sikre aftalens parter imod den utilsigtede videregivelse af fortrolige oplysninger. Den person eller virksomhed, der underskriver en fortrolighedserklæring, er forhindret i at dele den information eller data, som den pågældende får adgang til og som er omfattet af erklæringen.

Hvornår bruger man en fortrolighedserklæring?

En fortrolighedserklæring er et meget anvendt dokument. Det er heller ikke ualmindeligt at blive bedt om at underskrive fortrolighedserklæringer som led i udførelsen af sit erhverv. Oftest er der dog tale om situationer, hvor uafhængige tredjeparter skal have adgang til din virksomheds mest fortrolige oplysninger, såsom kunde- eller produktoplysninger eller som led i en due diligence

Det er derfor selvsagt væsentligt, at den modtagende part af de fortrolige oplysninger bliver kontraktuelt forhindret i at videregive den værdifulde information, som vedkommende kommer i besiddelse af.

En fortrolighedserklæring kan omfatte alle typer af hemmelig eller fortrolig information. Det er dog vigtigt at fastslå, at en fortrolighedserklæring aldrig kan omfatte information, som allerede er kendt for offentligheden.

Hvad skal en fortrolighedserklæring indeholde?

En helt standardiseret fortrolighedserklæring bør indeholde følgende:

  • Hvilket materiale er omfattet af aftalen?
  • En oversigt over, hvem der er parter til kontrakten, herunder om modtagende part kan dele den fortrolige information med resten af sin virksomhed, datterselskaber, m.v.
  • Hvad er parternes forpligtelser? Er aftalen ensidig eller gensidig
  • Hvad er aftalens tidsramme, kun samarbejdets levetid eller længere?
  • Må det fortrolige materiale kopieres?
  • Er der undtagelser til deling af materialet?

Hvad er konsekvenserne af at bryde en fortrolighedserklæring?

Hvis din aftalepart har underskrevet en fortrolighedserklæring og alligevel ender med at videregive de fortrolige oplysninger, er det muligt at opnå økonomisk kompensation for kontraktbruddet. Denne type kompensation kaldes for en konventionalbod.

Det er almindeligt at fastsætte en konventionalbod i selve fortrolighedserklæringen, så parterne på forhånd er enige om, hvad et brud på fortroligheden er værd økonomisk.

I ensidige fortrolighedserklæringer er det kun den ene part, der kan betale konventionalbod, mens begge parter i gensidige fortrolighedserklæringer kan komme ud for at skulle betale konventionalbod.

En konventionalbod er praktisk anvendelig i de tilfælde, hvor det kan være svært på forhånd at fastsætte eller bevise, hvor stort tabet af et kontraktbrud ender med at blive. I tilfælde af et brud på en fortrolighedserklæring, kan det oftest vise sig vanskeligt for den oplysende part at påvise, hvilken skadevirkning et brud på fortrolighedserklæringen har.

Ensidig eller gensidig fortrolighedserklæring

En ensidig fortrolighedserklæring, også kendt som en non-disclosure agreement (NDA), er en juridisk kontrakt mellem to parter, hvor kun den ene part forpligtes til at holde oplysninger fortrolige. Denne type aftale er almindelig, når kun en part deler fortrolige oplysninger, og den anden part skal forpligte sig til ikke at videregive disse oplysninger.

På den anden side er en gensidig fortrolighedserklæring en aftale, hvor begge parter forpligter sig til at holde oplysninger fortrolige. Denne type aftale er almindelig i situationer, hvor begge parter udveksler fortrolige oplysninger, og begge skal forpligte sig til ikke at videregive disse oplysninger.

I en standard fortrolighedserklæring skal det klart angives, om aftalen er ensidig eller gensidig. Det bør også indeholde detaljer om, hvilket materiale der er omfattet af aftalen, hvem der er parter til kontrakten, parternes forpligtelser, aftalens tidsramme, om det fortrolige materiale må kopieres, og om der er undtagelser til deling af materialet.

Har du brug for en fortrolighedserklæring?

Du kan hos Lexly dels downloade din fortrolighedserklæring udelukkende til selvudfyldelse. Endvidere har du har også muligheden for at sende dit dokument forbi vores jurister til gennemgang. På den måde, er du sikker på, at dokumentet er udarbejdet i overensstemmelse med dit formål. Vælger du at sende kontrakten forbi vores jurister, tager vi også ansvaret for, at alt er udfyldt korrekt. 

Opret en sag på vores platform

Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os. I sagen skal du beskrive, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, så anbefaler vi, at disse vedhæftes sagen. Det kan du nemt gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en fortrolighedserklæring?

En fortrolighedserklæring er en kontrakt, der forpligter en eller begge parter til at hemmeligholde fortrolige oplysninger. Den person eller virksomhed, der underskriver en fortrolighedserklæring, er forhindret i at dele den information eller data, som den pågældende får adgang til og som er omfattet af erklæringen.

Hvad indeholder en fortrolighedserklæring?

Indholdet af fortrolighedserklæringen vil ofte variere og være tilpasset parternes behov. Dog vil den typisk indeholde informationer om parterne, hvad og hvilke informationer der er omfattet af erkæringen samt tidsramme. 

Hvornår er fortrolighedserklæringen relevant?

Fortrolighedens relevans kommer især til udtryk, hvis virksomheden afgiver informationer og oplysninger til øvrige parter, som skal hemmeligholdes. Det kan f.eks. være i forbindelse med et samarbejde eller i forbindelse med videresalg af virksomhed, hvor fortrolige oplysninger er relevante.  

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis