Baggrund

Finansiering – venture kapital og lånefinansiering

Har din virksomhed brug for finansiering og står I overfor enten venture kapital investeringer eller lånefinansiering, så kan Lexlys jurister hjælpe jer med at komme helt i mål. Der er flere forhold man bør være bevidst om og forholde sig til, såfremt man ønsker at fremskaffe kapital til sin virksomhed.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad hjælper Lexly med i forbindelse med din finansieringsrunde?

Alt efter hvilken type finansiering, der er tale om, og hvilket stadie din virksomhed befinder sig på, så er problemstillingerne vigtige at tage grundigt stilling til. Lexly har hjulpet mange virksomheder med at komme sikkert og godt igennem deres virksomhedsfinansiering.

Lånefinansiering

Fremmedfinansiering er de tilfælde, hvor virksomheden optager et lån. Oftest stiller långiver krav til mindre virksomheder om, at ejerne stiller personlig kaution for lånet. Det er derfor vigtigt, at man er fuldstændig indforstået med, hvilke vilkår låneaftalen indeholder. For større virksomheder kan långiver være et syndikat af fx banker, der går sammen om at finansiere en virksomhed. Et sådant aftalekompleks kræver nøje sparring og rådgivning, for at være sikker på aftalens soliditet i tilfælde af konflikt.

Crowdfunding

Crowdfunding er en god mulighed for at modtage midler fra privatpersoner, der vil investere i både store og små projekter. Oftest er der meget lidt risiko forbundet med at modtage fremmedfinansiering gennem de etablerede crowdfundingplatforme. Det kan dog alligevel være en god idé at alliere sig med en rådgiver, såfremt man går med overvejelser om at søge crowdfunding, herunder bl.a. at sætte sig ind i hvilke betingelser, der er gældende på den pågældende platform.

Investering fra privatpersoner (business angels)

Miljøet omkring business angels i Danmark er i rivende udvikling. Flere og flere personer investerer private midler i startups, hvilket er en positiv og vækstskabende udvikling for samfundet. Står ens virksomhed overfor en investering fra en privat investor, så kan det være svært at danne sig et overblik over selve investeringsprocessen. Man har måske allerede aftalt en værdiansættelse for sin virksomhed samt en ønsket beløbsstørrelse for investeringen. Hernæst skal man tage stilling til om investoren skal købe eksisterende anparter fra ejerne af virksomheden, eller om der skal ske en kapitaludvidelse. Sidstnævnte er navnlig måden at få pengene ind i selskabet på. Selve formaliseringen af investeringen består dernæst af en række selskabsretlige dispositioner, hvor selskabet først og fremmest skal beslutte, at den vil modtage investeringen. Dette gøres på en generalforsamling. Dertil skal der udarbejdes en række dokumenter, bl.a. protokollater, vedtægtsændringer samt en eventuelt ny ejeraftale. En ejeraftale er en slags krumtap for mange investeringer. Den indeholder de vilkår, der regulerer samarbejdet mellem investorer og ejere. Sidst men ikke mindst skal investeringen registreres hos Erhvervsstyrelsen.

Vores jurister har dybdegående erfaring med at rådgive om investeringsprocesser, helt fra indledende forhandling til afsluttende registrering.

Investering fra innovationsmiljøer

I Danmark findes der fire innovationsmiljøer. Innovationsmiljøerne er statsstøttede og råder sammenlagt over 200 millioner kr. De fire innovationsmilljøer er Pre-Seed innovation, Syddansk Innovation, CAPNOVA og Borean. Fælles for disse innovationsmiljøer er, at de alle kun investerer i virksomheder, som har haft en forholdsvis kort levetid og en meget begrænset omsætning.

Visse innovationsmiljøer har været udsat for en del kritik af deres såkaldte term sheets, dvs. deres vilkår for investeringen. Det kan være vanskeligt at bedømme, hvorvidt et term sheet er rimeligt eller om det sætter virksomhedens muligheder for at modtage yderligere investering over styr.

Lexlys juridiske eksperter kan være behjælpelige med at rådgive dig om de vilkår, som din virksomhed er blevet præsenteret for. Det kan altid betale sig at alliere sig med en betroet rådgiver, da den forkerte investeringsaftale kan have fatale konsekvenser for en virksomheds fremtidsudsigter.

Investering fra venturefonde

Venturefonde har strenge krav i forhold til, hvilke virksomheder de investerer i, og de går ofte kun ind i virksomheder, som har et investeringsbehov på minimum 20-25 millioner. Venturekapitalfondene kræver detaljerede forretningsplaner, en sund og forsvarlig drift af virksomheden samt et team, der kan bære deres investering frem. Processen omkring investeringer fra venturefonde kan derfor også være betragteligt mere omstændig end ved de førnævnte aktører. Lexly kan hjælpe din virksomhed med at klargøre din virksomhed til en venture-investering, herunder et legal health check, eller en legal due diligence.

Hvordan kan Lexly hjælpe dig i forbindelse med finansiering af din virksomhed?

Det er altid hensigtsmæssigt at få en jurist til at hjælpe dig med din finansieringsrunde. Selve aftalekomplekset kan være omfattende. Det er derfor vigtigt, at man sikrer sig, at der er taget forhold for alle tænkelige scenarier. Lexlys jurister kan bistå dig fra start til slut, når du er på jagt efter finansiering. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Anpartshaverlån

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er finansiering?

Finansiering er at indhente kapital, hvilket enhver virksomhed har brug for. Finansiering kan være mange forskellige ting, f.eks. at optage banklån i banken/kreditforening eller starte en crowdfundingkampagne.

Hvad er crowdfunding?

Crowdfunding er en relativ ny form for fundraising, hvor alle interesserede kan hjælpe et projekt ved at donere små eller større beløb efter eget valg. Crowdfunding er en fundraisingmetode, du kan bruge til at indsamle penge f.eks. til et bestemt projekt. 

Hvordan fungerer venturefonde?

En venturefonde lever af at skyde penge i virksomheder på et tidligt stadie af deres udvikling og får dermed ejerandel i virksomheden. Venturefondenes penge kan komme fra f.eks. pensionsklasser eller private investorer.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis