Kapitalforhøjelse i IVS, ApS & A/S

Skal du foretage en kapitalforhøjelse i dit selskab, så har det aldrig været nemmere at få det gjort. LegalHero er den innovative måde at løse sine juridiske problemstillinger på. Vi har håndplukket de dygtigste juridiske eksperter til at håndtere din kapitalforhøjelse fra start til slut. Vi har gjort processen så strømlinet som mulig, hvilket sikrer den højeste faglighed leveret på den mest effektive måde. Opret din sag og find din jurist med det samme.

I gennemsnit koster en sag som denne

8.970,-

Få gratis tilbud

Nogle af vores kunder

Logo Traede
Logo Airtame
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton
Logo Kemp & Lauritzen
Logo Nøddebazaren
Logo Verdensballetten
Logo Talentgarden

En kapitalforhøjelse betyder, at selskabets nominelle selskabskapital forøges gennem en pengetilførsel. Baggrunden for en kapitalforhøjelse kan fx være, at en eller flere investorer ønsker at erhverve ejerandele i forbindelse med en venture investering. En anden situation, hvor en kapitalforhøjelse kan tages i brug, kan fx være som led i en tilførsel af likviditet til et selskab i nød eller som led i en omstrukturering eller omdannelse. Derudover kan kapitalforhøjelser bruges til at udstykke flere anparter eller aktier til eksempelvis medarbejderaktier, warrants eller optioner.

Hvordan laver man en kapitalforhøjelse?

For at foretage en kapitalforhøjelse i et iværksætterselskab, et anpartsselskab eller et aktieselskab skal selskabets generalforsamling stemme om det med samme flertal som for en vedtægtsændring. Et flertal for en vedtægtsændring kræver 2/3 flertal, både på generalforsamlingen og blandt ejerne af selskabskapitalen. Dog kan fx direktionen i et selskab få bemyndigelse til at hæve selskabskapitalen, såfremt dette er vedtaget på en generalforsamling og indskrevet i selskabets vedtægter.

I praksis fungerer en kapitalforhøjelse på følgende måde:

  • Forberedelse af kapitalforhøjelse: Først og fremmest skal der tages stilling til typen af kapitalforhøjelse samt de processer, der skal tiltrædes i denne forbindelse. Her er det bl.a. vigtigt at tage stilling til, hvordan den nye kapital indskydes i selskabet. Der kan bl.a. være tale om et kontant indskud i form af penge, som lån gennem eksempelvis konvertible gældsbreve eller ved flytning af frie reserver til selskabskapitalen ved en såkaldt fondsemission. Sidstnævnte kan bl.a. bruges til at lave selskabets egenbeholdning til fx medarbejderaktier eller warrants. Kapitalforhøjelsen kan også struktureres som en kombination af disse.
  • Beslutning på generalforsamling: Dernæst skal der træffes beslutning om omdannelsen på selskabets generalforsamling. Selskabsloven foreskriver, at en sådan beslutning skal træffes med 2/3 flertal af stemmerne. Flertallet skal dog repræsentere både de tilstedeværende på generalforsamlingen samt selskabskapitalen i øvrigt. Dog er det vigtigt, at selskabet først og fremmest har indkaldt til generalforsamlingen overfor alle selskabets kapitalejere.
  • Selskabskapital: Det er nødvendigt at tage højde for selskabskapitalen før og efter kapitalforhøjelsen. I denne forbindelse skal der tages stilling til den kurs, hvorved forhøjelsen skal ske.
  • Opdaterede vedtægter: Selskabets vedtægter skal herefter opdateres, således at den nye og forhøjede selskabskapital fremgår. Der kan i visse tilfælde være andre forhold, der samtidig bør opdateres. Læs mere om selskabsvedtægter her
  • Registrering hos Erhvervsstyrelsen: Sidste skridt i kapitalforhøjelsen er selve anmeldelsen hos Erhvervsstyrelsen. Alting kan gøres digitalt gennem virk.dk. Selve kapitalforhøjelsen gøres ved, at de opdaterede vedtægter, vurderingsberetning og omdannelsesbalance uploades hos Erhvervsstyrelsen senest 2 uger efter beslutningen er truffet på generalforsamlingen, hvorefter omdannelsen er en realitet.
  • Opdatering af eventuelt ejeraftale: Såfremt der allerede foreligger en ejeraftale, bør denne opdateres, således at også nye ejere indtræder i aftalen. Foreligger der ingen ejeraftale, bør det overvejes at lave en. Læs mere om ejeraftaler her.

Bemærk, at selskabsloven indeholder en række formelle krav, der har betydning for flere af ovennævnte punkter.

Lad LegalHero hjælpe dig med din kapitalforhøjelse

Ønsker du at hjælp til at foretage en kapitalforhøjelse i dit IVS, ApS eller A/S så har det heldigvis aldrig været nemmere. Ved at lade LegalHero forestå din kapitalforhøjelse sikrer du dig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. LegalHeros jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor selskabs- og erhvervsret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2019 LegalHero All rights reserved