Oprettelse af bestyrelse

Skal du oprette en bestyrelse i dit selskab, hvad end der er tale om et IVS, ApS eller A/S, så lad LegalHero hjælpe dig. Selvom processen er forholdvis simpel i sin udførelse, er der flere forhold man som selskab bør være opmærksom på, når der skal oprettes en bestyrelse. LegalHero har udvalgt nogle af landets dygtigste erhvervsretsjurister til at løse din opgave. Derfor kan du være sikker på, at din bestyrelse bliver oprettet juridisk korrekt.

I gennemsnit koster en sag som denne

4.485,-

Få gratis tilbud

Nogle af vores kunder

Logo Traede
Logo Airtame
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton
Logo Kemp & Lauritzen
Logo Nøddebazaren
Logo Verdensballetten
Logo Talentgarden

Hvad er en bestyrelse? 

En bestyrelse er det øverste ledelsesorgan i et kapitalselskab (IVS, ApS & A/S). Selskabsloven forpligter alle kapitalselskaber til at have en direktion bestående af enten én eller flere direktører. Derudover er det valgfrit for IVS'er og ApS'er, om de vil indsætte en bestyrelse. For A/S'er er det et krav i Selskabsloven, at der indsættes en bestyrelse bestående af minimum tre bestyrelsesmedlemmer.

Hvordan vælges en bestyrelse? 

En bestyrelse vælges på selskabets generalforsamling af selskabets ejere. Hvis selskabet kun har en direktion, så skal generalforsamlingen stemme om en ændring af ledelsesmodellen. Det vil sige, at selskabet går fra kun at ledes af en direktion til at ledes af fx en direktion og en bestyrelse i fælleskab. Beslutningen, der træffes på generalforsamlingen, skal derefter indføres i selskabets vedtægter. På generalforsamlingen skal der også vælges medlemmer til den nye bestyrelse ligesom selskabets tegningsregel skal opdateres. Den trinvise proces for oprettelsen af en bestyrelse er følgende:

  • Beslutning: Selskabets generalforsamling skal stemme om og beslutte oprettelsen af bestyrelsen. Bestyrelsen minimum 3 medlemmer skal ligeledes udpeges og vælges.
  • Nye vedtægter: Beslutningen skal derefter indføres i selskabets vedtægter. Derudover skal tegningsreglen opdateres.
  • Registrering hos Erhvervsstyrelsen: Selve oprettelsen af bestyrelsen effektueres ved at beslutningen registreres hos Erhvervsstyrelsen ved bl.a. at vedhæfte beslutningsreferat fra generalforsamlingen samt de opdaterede vedtægter. Dette foregår online på virk.dk.

Hvilke opgaver har en bestyrelse? 

Som selskabets øverste ledelsesorgan er det bl.a. bestyrelsens opgave at udpege og ansætte en daglig ledelse, samt føre tilsyn med direktionens drift af virksomheden. Ofte vil en bestyrelse være det organ, der udstikker en strategi for selskabet, men bestyrelser kan også bruges til andre opgaver som fx sparring for direktionen. Flere og flere nystartede virksomheder vælger at indsætte et advisory board i stedet for en bestyrelse, der er en mere uformel opsætning af en slags bestyrelse. Læs mere om advisory boards her.

Lad LegalHero hjælpe dig med din oprettelse af din bestyrelse

Ønsker du at hjælp til at oprette en bestyrelse i dit IVS, ApS eller A/S, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Ved at lade LegalHero oprette bestyrelsen for dig, sikrer du dig samtidig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet med at registrere ændringen hos Erhvervsstyrelsen. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. LegalHeros jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder og de har alle mange års erfaring indenfor deres felt. Derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst på den bedst mulige måde. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor selskabs- og erhvervsret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2019 LegalHero All rights reserved