Hvordan starter jeg en virksomhed?

LegalHeros jurister har stiftet massevis af virksomheder for iværksættere, der ønsker at få den bedst mulige start på deres opstart. Vi hjælper dig med at lave alle de nødvendige dokumenter for at stifte og registrere dit virksomhed – uanset hvilken virksomhedsform du vælger. Ved at bruge LegalHero til stiftelsen af din virksomhed slipper du for besværet, mens du kan være helt sikker på, at alting gøres lovmæssigt og samtidig passer på dine behov.

Priser fra

1.796,-

Start din virksomhed her
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto Logo Billetto

Start din virksomhed hurtigst muligt – se hvordan her!

Vælge først virksomhedsform

Når du skal starte din virksomhed, er en af de første ting du skal overveje hvilken virksomhedsform, som din virksomhed skal have. Skal det være en enkeltmandsvirksomhed, et interessent- eller kapitalselskab? Virksomhedsformen er afgørende for om og hvor meget du skal lægge i kapitalindskud ved stiftelsen. Det påvirker desuden hvilke retlige rammer og regler, der gælder for din kommende virksomhed. Eksempelvis gælder der kun begrænset hæftelse for kapitalselskaber, hvilket betyder, at virksomhedens kreditorer som udgangspunkt ikke kan rette krav mod dig for virksomhedens forpligtelser. 

Valget af virksomhedsform kan komme an på flere ting. Typisk afhænger det af omfanget af din virksomhed. Har du planer om, at din virksomhed skal blive kæmpe, er det som regel en god ide med et kapitalselskab. Ønsker du en lille virksomhed, eksempelvis til at drive en enkelt forretning med, kan det bedre betale sig med en enkeltmandsvirksomhed. 

Hvordan starter jeg virksomheden?

En virksomhed bliver som udgangspunkt stiftet idet de registreres i Erhvervsstyrelsens CVR-register. Derudover skal virksomheden momsregistreres hos SKAT, hvis virksomhedens momspligtige indtægter overstiger 50.000 kr. i en periode på 12 måneder.

Hvis du vælger at gå med et kapitalselskab skal du for at kunne stifte virksomheden på forhånd bl.a. udarbejde følgende dokumenter:

  • Stiftelsesdokument
  • Vedtægter
  • Referat af stiftende generalforsamling

Når du registrerer dit selskab skal du også angive selskabets navn. Vær opmærksom på, at der gælder særlige regler for virksomhedsnavne. Du må ikke vælge et navn til din virksomhed, som en anden virksomhed i forvejen besidder. Det skal ligeledes kunne skelnes fra andre lignende virksomhedsnavne og må ikke vildlede ift. virksomhedens foretagende. Eksempelvis må du ikke kalde din virksomhed “Skarp Elektronik” hvis du udelukkende sælger tøj.

At stifte en virksomhed kan være en kompliceret affære afhængig af de forhold, der gør sig gældende for dig. Derfor anbefaler vi, at du søger hjælp fra en af vores kompetente juridiske rådgivere med massere af erfaring i virksomhedsstiftelse.

LegalHero kan starte din virksomhed for dig

Start virksomhed på hurtigste vis! Opret din sag hos hos LegalHero og beskriv hvad du skal have hjælp til. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os. LegalHero er Danmarks førende digitale juridiske platform som alternativ til en almindelige selskabsadvokat.

Når din sag er oprettet lægges din i udbud blandt vores jurister, der specialiserer sig selskabsret. Juristererne er håndplukkede og godkendte af os, og du kan derfor være sikker på, at din opgave bliver løst på bedste vis. De kigger herefter sagen igennem og kan komme med opfølgende spørgsmål, som har mulighed for a besvare, så de kan danne sig et overblik over problemet og foreslå den bedste løsning. Herefter vil du modtage et eller flere tilbud af rådgiverne med deres løsningsforslag og tilbud om hjælp.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.
Start din virksomhed her

Populære ydelser indenfor Selskabsret og erhvervsret

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis