IVS - stiftelse af Iværksætterselskab

Vil man starte en virksomhed, er et af de første skridt at stifte sit selskab. Man bør i den forbindelse være opmærksom på, at der findes en række krav og betingelser for stiftelse af et IVS, herunder bl.a. fremstillingen af en række juridiske dokumenter. LegalHero har stiftet massevis af iværksætterselskaber for iværksættere, der ønsker at få den bedst mulige start på deres virksomhedsopstart. Ved at bruge LegalHero til stiftelsen af dit IVS slipper du for besværet, mens du kan være helt sikker på, at alting passer på dine behov.

I gennemsnit koster en sag som denne

4.485,-

Få gratis tilbud

Nogle af vores kunder

Logo Traede
Logo Airtame
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton
Logo Kemp & Lauritzen
Logo Nøddebazaren
Logo Verdensballetten
Logo Talentgarden

Hvad er et IVS? 

IVS står for iværksætterselskab. Et iværksætterselskab er et kapitalselskab - altså et selskab med begrænset hæftelse - der minder meget om et anpartselskab. Iværksætterselskabet kan have én eller flere ejere.

Hvorfor skal jeg vælge et iværksætterselskab?

Ved at stifte et iværksætterselskab, er det muligt at stifte et kapitalselskab uden at skulle indskyde et relativt højt beløb til selskabskapitalen. Fordelen er derfor, at man kan stifte et iværksætterselskab med en meget lav selskabskapital, helt ned fra 1 kr. og op til 49.999 kr. Iværksætterselskabet skal derfor ses som den nemmeste og billigste måde at komme igang på.

Muligheden for at oprette et iværksætterselskab er forholdsvis ny. Der gælder dog nogle få - men væsentlige - undtagelser til de regler, der gælder for anpartsselskaber. Indskud af kapital skal almindeligvis fungere som sikkerhed for virksomhedens udgifter i forbindelse med drift. Ved at kalde selskabet et IVS er eventuelle kreditorer opmærksomme på, at kapitalen i selskabet kan være begrænset. Et IVS skal derfor samtidig opspare mindst 25% af sit eventuelle overskud, indtil der er opsparet 50.000 kroner i iværksætterselskabet. Indtil da kan selskabet ikke betale udbytte. Herefter kan man dog frit udlodde overskuddet til ejerne af iværksætterselskabet.

Et IVS er et kapitalselskab, ligesom et ApS og A/S. Ejerne af at IVS har derfor begrænset hæftelse, hvilket betyder, at de ikke hæfter personligt for selskabets forpligtelser. Man risikerer altså derfor kun at tabe det beløb, som er blevet indskudt i selskabskapitalen.

Et IVS er også godt, hvis man ønsker at overdrage ejerandele i sit IVS til andre personer. Har man fx brug for at få en ny forretningspartner med ombord eller rejse kapital fra en investor, så er iværksætterselskaber velegnede til dette.

Kan man ændre selskabsform senere?

Det er muligt at ændre selskabsform undervejs i selskabets levetid. De fleste ejere af et iværksætterselskab vælger derfor også at lade deres IVS omregistrere til et ApS.

Det er dog ikke et krav, at selskabet omdannes til et ApS, men som oftest er det det foretrukne valg, da denne selskabsform signalerer en vis form for kapital i selskabet. Vi anbefaler derfor også, at man opretter et ApS, hvis man allerede har 50.000 kr. i startkapital.

For at et IVS kan omregistreres til et ApS skal der afholdes ekstraordinær generalforsamling. Generalforsamlingen stemmer her om at beslutte, at selskabet lader sig omregistrere til et ApS. Dernæst skal der udarbejdes en revisorerklæring om, at kapitalen er til stede i selskabet. Dette gøres selvsagt af en godkendt revisor. Herefter foretages en vedtægtsændring, der anfører, at selskabet omdannes til et ApS samt, at kapitalen ændres fra fx 1 kr. til 50.000 kr. Sidste skridt i processen er gennemførelsen af en almindelig anmeldelse hos Erhvervsstyrelsen.

Hvordan stiftes et IVS?

Alle selskaber skal registreres hos Erhvervsstyrelsen, for at kunne operere lovligt under et CVR-nummer. Det gælder også for et IVS. Selve registreringen bliver kaldt for selskabets stiftelse. Selskabsloven indeholder en oplistning af betingelser til dokumentation og registreringen af virksomheden.

Udover en udfyldelse af Erhvervsstyrelsens formular på virk.dk, skal der udarbejdes følgende dokumenter til brug for stiftelsen af et iværksætterselskab:

  • Stiftelsesdokumentet: Dette dokument er et slags bevis for oprettelsen af selskabet. Stiftelsesdokumentet indeholder bl.a. oplysninger om, hvem der ejer selskabet, hvilken type selskab der er tale om, og hvor mange penge, der er indskudt i selskabet fra begyndelsen. For at stiftelsesdokumentet bliver gyldigt, skal det underskrives af alle stiftere (ejere).
  • Vedtægter: Her er der tale om selve grundreglerne for selskabet. Vedtægterne skal bl.a. indeholde oplysninger om selskabets navn, formål, anparter og regnskabsår, men også reglerne om ledelse, beslutningskompetence osv. Derudover indeholder selskabets vedtægter også spillereglerne i forbindelse med afholdelse af generalforsamlinger, omsætningsbegrænsninger for anparterne mv. Vedtægterne kan også kombineres med stiftelsesdokumentet.
  • Egenerklæring: Noget særligt ved IVS'er er, at du ikke behøver at få selskabskapitalen bekræftet af en bank, revisor eller en advokat, ligesom det er tilfældet med ApS'er og A/S'er. I stedet kan man afgive en egenerklæring, hvilket betyder, at man selv bekræfter, at den pågældende selskabskapital er til stede. Det kan være en betydelig besparelse i forhold til at få en ekstern part til at stå for bekræftelsen. Du skal dog være opmærksom på, at man kun kan benytte sig af en egenerklæring, såfremt selskabskapitalen udgør mindre end 25.000 kr.

Hvad kan vi gøre?

Hos LegalHero kan vores jurister hjælpe dig med at finde ud af, om et iværksætterselskab er den rigtige løsning for dig. Vores jurister har dybdegående erfaring med stiftelse af selskaber. Ved at benytte en jurist hos LegalHero sikrer du, at dit iværksætterselskab bliver etableret lovmæssigt, hvilket er din garanti for, at der ikke senere dukker ubehagelige overraskelser op. LegalHeros selskabsretsjurister er eksperter i at rådgive om selskabstiftelser. De vil sikre at alle momenter, der er særegne for din situation, indgår i overvejelserne ved stiftelsen af dit iværksætterselskab. Der findes nemlig ikke en præcis formel for, hvordan et selskabskonstruktion bør laves. Derfor kan det være fordelagtigt, at få en ekspert til hjælpe dig helt i hus med etableringen af din iværksætterselskab.

Sådan stifter LegalHero dit iværksætterselskab

Ønsker du hjælp til at få en vurdering af, hvorvidt du behøver et iværksætterselskab, eller ønsker du at få hjælp til at oprette et iværksætterselskab, så har det aldrig været nemmere at komme nemt og sikkert i mål. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor selskabs- og erhvervsret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2019 LegalHero All rights reserved