Ægtepagt

Selvom at ægtefæller som udgangspunkt har formuefællesskab, kan dette ændres med en ægtepagt. Det betyder, at ægtepagten lader jer udvælge bestemte genstande, formuer eller et selskab, som ikke skal deles mellem jer i tilfælde af, at I bliver skilt eller en af jer dør.

Tager 5 minutter
Kan hentes med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig

799,-

Opret nu

Selvom at ægtefæller som udgangspunkt har formuefællesskab, kan dette ændres med en ægtepagt. Det betyder, at ægtepagten lader jer udvælge bestemte genstande, formuer eller et selskab, som ikke skal deles mellem jer i tilfælde af, at I bliver skilt eller en af jer dør.

Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Forventet pris

799,-

Opret nu
Sådan virker det
Besvar spørgsmålene Underskriv digitalt Download det færdige dokument

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er et juridisk dokument, der lader du og din ægtefælle helt eller delvist indgå i en anden formueordning end formuefællesskabet. Formuefællesskabet er den økonomiske ordning, som alle gifte uden ægtepagt hører under – den indebærer, at man deler hinandens formuer lige over, hvis man bliver skilt, eller den ene går bort.

En ægtepagt kan både omfatte hele jeres formuer, men også enkelte formuer, genstande eller et selskab.

Særejet kan opdeles i to:

  • Fuldstændigt særeje indebærer at formuen/ejendelen/selskabet ikke bliver delt mellem jer i tilfælde af skilsmisse eller hvis en af jer går bort.
  • Kombinationssæreje er en kombination af "skilsmissesæreje" og "fuldstændigt særeje". Det betyder kort fortalt, at hvis jeres ægteskab varer ved til døden jer skiller, vil formuen/ejendelen/selskabet indgå i bodelingen og blive delt med længstlevende. Hvis I derimod bliver skilt eller separeret, vil I hver især gå fra hinanden med fuldstændigt særeje over jeres formuer og ejendele, og der vil altså ikke ske bodeling.

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på?

For at blive gyldig skal en ægtepagt tinglyses. Det kan du læse mere om på domstol.dk.

Ved at fravælge formuefællesskabet kan du eller din partner ikke sidde i uskiftet bo, når en af jer skulle gå bort.

Hvordan kommer jeg i gang med min ægtepagt?

Med LegalHeros smarte dokumentgenerator kan I lave jeres ægtepagt lynhurtigt online. "Klik opret nu" for at komme til vores generator, hvor I bliver stillet en række spørgsmål, som I skal besvare. På baggrund af jeres svar, vil I kunne se jeres ægtepagt blive genereret og skræddersyet jeres behov.

Er I i tvivl om noget, eller har I spørgsmål, skal I altid være velkomne til at ringe til os. I kan også tilkøbe juridisk rådgivning, hvis det skulle blive nødvendigt at foretage større ændringer i jeres dokument eller hvis I har nogle særligt specifikke behov.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis