Bestyrelseskontrakt

Opret din bestyrelseskontrakt i dag ved hjælp af vores smarte dokumentgenerator:

  1. Besvar spørgsmålene
  2. Underskriv digitalt
  3. Download din bestyrelseskontrakt

Det tager kun 10 minutter!

Opret nu

299,-

Ekskl. moms
Download dit dokument med det samme
Kunder der bruger LegalHero

Hvad er en bestyrelse?

En bestyrelse fungerer som det øverste ledelsesorgan i et kapitalselskab (anpartsselskab eller aktieselskab). Selskabsloven forpligter alle kapitalselskaber til at have en direktion bestående enten af én eller flere direktører. Det er en valgfri mulighed for et anpartsselskab, hvorvidt dette vil indsætte en bestyrelse. Det er dog et krav i selskabsloven for et aktieselskab, at der indsættes en bestyrelse bestående af minimum tre bestyrelsesmedlemmer. Af denne grund er en bestyrelseskontrakt nødvendig i de fleste selskaber.

Hvad er vigtigt at være opmærksom på?

Når der skal indsættes en bestyrelse, skal bestyrelsen vælges på selskabets generalforsamling bestående af selskabets ejere. I tilfælde af, at selskabet kun har en direktion, skal generalforsamlingen stemme om en ændring af ledelsesmodellen. Det vil sige, at selskabet går fra kun at ledes fra en direktion til at ledes af fx en direktion og en bestyrelse i fællesskab.

Beslutningen, der træffes på generalforsamlingen, skal indføres i selskabets vedtægter. Endvidere skal selskabets tegningsregel opdateres.

Trinvist kan denne proces inddeles i følgende:

  • Beslutning: Selskabets generalforsamling skal stemme om og beslutte oprettelsen af bestyrelsen. Der skal minimum udpeges og vælges 3 medlemmer.
  • Vedtægter: Beslutningen fra generalforsamlingen skal indføres i selskabets vedtægter, og tegningsreglen skal opdateres.
  • Registrering: Selve oprettelsen af bestyrelsen realiseres ved, at beslutningen registreres hos Erhvervsstyrelsen. Dette gøres ved at vedhæfte beslutningsreferatet fra generalforsamlingen (generalforsamlingsprotokollat) samt de opdaterede vedtægter på virk.dk.

Hvordan kommer jeg i gang med min bestyrelseskontrakt?

Med LegalHeros smarte dokumentgenerator kan du selv generere din egen skræddersyede bestyrelseskontrakt fra bunden og underskrive den online. Dokumentet er efter oprettelsen gemt på din profil, hvor du frit kan dele, downloade og opbevare det efter behov.

Du har efterfølgende mulighed for at tilkøbe en gennemgang, tilpasning eller anden hjælp fra vores juridiske eksperter.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

SmartDocs

LegalHero har en række kontrakter klar til brug for dig eller din virksomhed.

Download din skabelon med det samme, udfyld og underskriv den eller få hjælp af vores jurister til at udfylde dem korrekt.

LegalHero tilføjer løbende flere SmartDocs.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis