Ejeraftale

Er man flere der er sammen om at eje et selskab, er det vigtigt at man laver en ejeraftale, der regulerer det interne forhold blandt ejerne. Det er ikke et krav, men det er utvivlsomt en rigtig god idé, da en ejeraftale kan forhindre, at der opstår uenigheder og konflikter.

Køb nu

1.999,-

Ekskl. moms
Download dit dokument med det samme
Kunder der bruger LegalHero

Hvad er en ejeraftale?

En ejeraftale er en kontrakt, der bestemmer forholdet internt mellem flere ejere af et selskab. Det er altid bedst at indgå aftaler i fredstid, og derfor bør man som udgangspunkt også udarbejde en ejeraftale så tidligt som muligt, hvis man ønsker at starte et selskab sammen med andre personer. Som nævnt ovenfor, så er en ejeraftale et skriftligt dokument, der er bestemmende for, hvilke rettigheder og pligter ejerne hver især har.

Der er en lang række af forhold, der skal behandles i en ejeraftale, og selvom nogle af punkterne i momentet for udarbejdelsen af ejeraftalen kan virke fjerne og langt ude i fremtiden, så er gør man klogt i at behandle alle punkter med stor opmærksomhed for de hypotetiske situationer, der kan opstå.

Nogle af de forhold, der typisk behandles i en ejeraftale er blandt andet følgende:

  • Arbejdsindsats

Hvor stor en arbejdsindsats skal ejerne hver især lægge i virksomheden? Hvis ikke man har forventningsafstemt om dette punkt, kan man risikere en situation, hvor man har en ejer, der reelt set sidder ”gratis” med i virksomheden.

  • Salg af ejerandele

Ønsker en ejer at sælge sin ejerandel, bør det i den forbindelse blandt andet overvejes, om de andre ejere bør have en forkøbsret, således at de resterende ejere fortsat kan bevare kontrollen med selskabet.

  • Advisory board

Mange nyopstartede virksomheder kan nyde godt af gode råd og vejledning fra erfarende erhvervsfolk, og flere vælger i den forbindelse at nedsætte et såkaldt advisory bord, som man som ejer kan sparre med, hvis det er behov for dette.

  • Hvis ejeraftalen ikke overholdes

Det bør ligeledes aftales, hvordan man sanktionere en manglende overholdelse af ejeraftalen.

Ønsker du hjælp til at udarbejde en ejeraftale?

En udarbejdelse af en ejeraftale er et område, hvor det virkelig kan frarådes at gå på kompromis med den juridiske rådgivning. Som en af de bærende søjler i virksomheden, er en ejeraftale et meget vigtigt juridisk dokument. Ejeraftalen kan på sin vis siges, at være hele grundlaget for selskabet samt ejernes erhvervsudøvelse i forbindelse hermed.

Hos LegalHero kan du modtage kompetent juridisk rådgivning i relation til alle aspekter vedrørende udarbejdelser af ejeraftaler. Vores juridiske eksperter i selskabsret har mangeårig erfaring med netop udfærdigelsen af ejeraftaler, og et godt kendskab til alle de forhold, der er af betydning i forbindelse med ejeraftaler. Uanset om der ønskes en generel rådgivning om, hvilke faktorer opmærksomheden skal henledes på i udarbejdelsen af en ejeraftale, eller om der ønskes en egentlig udarbejdelse af en ejeraftale, så er det alt sammen noget, vi hos LegalHero kan hjælpe med. Vi leverer ikke blot juridisk rådgivning, vi har også stor opmærksomhed på de forretningsmæssige aspekter, der gør sig gældende i den enkelte situation.

Du kan derfor trygt vælge LegalHero, hvis du vil sikkert i mål med en ejeraftale.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hos LegalHero bestemmer du selv, om du vil have en downloade en skabelon til din ejeraftale eller om du vil få en jurist til skræddersy en ejeraftale fra bunden.

Du kan downloade en ejeraftale ved at klikke på "start nu" ovenfor. Alternativt kan du oprette en opgave på vores platform for at få tilbud fra juridiske eksperter på din ejeraftale.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis