Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling

En ekstraordinær generalforsamling er en adgang for kapitalejere til at træffe beslutninger over et selskabs videre drift i fællesskab. Denne skabelon afdækker alle formaliteter ved indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling.

Tager 5 minutter
Kan hentes med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig

299,-

Opret nu

En ekstraordinær generalforsamling er en adgang for kapitalejere til at træffe beslutninger over et selskabs videre drift i fællesskab. Denne skabelon afdækker alle formaliteter ved indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling.

Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Forventet pris

299,-

Opret nu
Sådan virker det
Besvar spørgsmålene Underskriv digitalt Download det færdige dokument

Hvad er en ekstraordinær generalforsamling?

Når der i et selskab skal træffes haste-beslutninger, som kun kan træffes på den årlige generalforsamling, kan der være behov for i stedet at afholde en såkaldt ekstraordinær generalforsamling, der afholdes udenom den årlige "ordinære" generalforsamling.

Den ekstraordinære generalforsamling erstatter ikke den ordinære generalforsamling og vil som regel være kortere og mere specifikt indsnævret på at behandle de konkrete beslutninger, som skal træffes.

Hvem kan indkalde til generalforsamling?

Det gælder som udgangspunkt for anpartsselskaber (ApS), at bare én anpartshaver kan indkalde til en ekstraordinær generalforsamling. For aktieselskaber (A/S) gælder det som udgangspunkt, at enhver der ejer 5% af selskabet har mulighed for at indkalde til ekstraordinær generalforsamling - flere aktionærer må godt tilsammen foretage indkaldelse, hvis deres ejerskab sammenlagt udgør 5 % af selskabet. Disse regler kan dog være modificeret som følge af selskabernes vedtægter.

Hvis et emne skal behandles på en ekstraordinær generalforsamling, skal der ske indkaldelse, forinden de to uger, efter det er blevet krævet.

For at bistå gyldigheden af de beslutninger der foretages på en generalforsamling, bør man have et beslutningsreferat. Det kan du hente her.

Hvordan kommer jeg i gang?

Her hos LegalHero kan du nemt benytte vores smarte dokumentgenerator og udarbejde din indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. Vi tilbyder desuden en engelsk version. Har du brug for en skræddersyret løsning eller personlig rådgivning med hensyn til en generalforsamling, så er du altid velkommen til at oprette en sag og modtage tilbud fra vores dygtige jurister.

LegalHeros dokumenter er af højeste juridiske kvalitet, og vi garanterer naturligvis, at alle dokumenter er ajourført i overensstemmelse med gældende lovgivning af vores juridiske eksperter. Har du spørgsmål eller behov for hjælp, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis