Konvertibelt gældsbrev

Opret dit konvertible gældsbrev i dag ved hjælp af vores smarte dokumentgenerator:

  1. Besvar spørgsmålene
  2. Underskriv digitalt
  3. Download dit konvertible gældsbrev

Det tager kun 10 minutter!

Opret nu

599,-

Ekskl. moms
Download dit dokument med det samme
Kunder der bruger LegalHero

Hvad er et konvertibelt gældsbrev?

Et gældsbrev er helt overordnet et dokument, der beskriver en låneaftale indgået mellem en långiver og låntager. At et gældsbrev kan være konvertibelt, betyder at lånet kan indfries enten som kontanter eller kapitalandele.

Det konvertible gældsbrev er et oplagt instrument til investeringer i startups, da det sikrer investor en mindre risikabel investering – hvis det senere går godt for virksomheden, kan investor indfri sit lån som kapitalandele og hvis det går dårligt for virksomheden, kan investor indfri sit lån kontant.

Hvad er vigtigt at være opmærksom på?

  • Beslutningen om udstedelse af et konvertibelt gældsbrev skal træffes på en generalforsamling i selskabet.
  • Beslutningen skal anmeldes til Erhvervsstyrelsen.
  • Selskabets vedtægter skal tilpasses det konvertible gældsbrev, idet vilkårene skal fremgå heraf. Det gælder dels vilkårene omkring forrentning og forfaldstid samt vilkårene for konvertering, såvel som tidspunktet og kursen. Endelig skal vedtægterne indeholde bestemmelser om betydningen af eventuelle ændringer i selskabets kapitalgrundlag forud for konverteringstidspunktet.

Hvordan kommer jeg i gang med mit konvertible gældsbrev?

Hos LegalHero kan du lave dit eget konvertible gældsbrev ved hjælp af vores smarte dokument-generator. I dokumentgeneratoren bliver du stillet en række spørgsmål, som du skal besvare, hvorefter dit konvertible gældsbrev er klar til at blive underskrevet digitalt og downloadet.

Du kan altid få en af vores juridiske eksperter til at hjælpe dig med at tilpasse dokumentet efter det er lavet, hvis du har helt særlige ønsker eller behov.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

SmartDocs

LegalHero har en række kontrakter klar til brug for dig eller din virksomhed.

Download din skabelon med det samme, udfyld og underskriv den eller få hjælp af vores jurister til at udfylde dem korrekt.

LegalHero tilføjer løbende flere SmartDocs.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis