Låneaftale

Med LegalHeros låneaftale er du sikret nogle solide juridiske rammer for dit lån – uanset om parterne er virksomheder eller privatpersoner.

Låneaftalen fungerer desuden som et almindeligt gældsbrev.

Tager 5 minutter
Kan hentes med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig

499,-

Opret nu

Med LegalHeros låneaftale er du sikret nogle solide juridiske rammer for dit lån – uanset om parterne er virksomheder eller privatpersoner.

Låneaftalen fungerer desuden som et almindeligt gældsbrev.

Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Forventet pris

499,-

Opret nu
Sådan virker det
Besvar spørgsmålene Underskriv digitalt Download det færdige dokument

En låneaftale, også kaldet et gældsbrev, er et juridisk bindende dokument, der dokumenterer et lån og beskriver lånebetingelserne mellem långiver og låntager. Med lånebetingelser menes alle de vilkår, der ønskes aftalt for et lån. Nedenfor kan man lære om, hvilke bestemmelser, der typisk findes i sådan et dokument, samt hvad LegalHero anbefaler, at der indarbejdes.

Hvad skal man være opmærksom på med en låneaftale?

  • En låneaftale kan omhandle alt fra et pengebeløb til en fysisk ting. Desuden er der intet loft over, hvor meget man må udlåne. Det afgørende er, at SKAT ikke opfatter beløbet som en gave, da det vil betyde, at man skal betale en afgift af beløbet.
  • Der gælder ingen formkrav for udformningen af en låneaftale. Aftalen har gyldighed, når den er underskrevet af begge parter og såfremt den ikke strider imod aftaleloven.
  • En låneaftale er oftest meget simpel af natur, men det er stadig anbefalet at sørge for, at aftalen er så præcis som muligt for på bedste vis at undgå uenigheder.
  • Det fremgår af gældsbrevslovens § 5, at hvis betalingstiden ikke fastlægges, er skyldereren forpligtet til at betale gælden, når fordringshaveren forlanger det. Det anbefales derfor, at dette indarbejdes i aftalen.

Alt dette tager LegalHero forbehold for i sin låneaftale – og du kan derfor være sikker på, at du får udarbejdet en juridisk korrekt låneaftale med vores dokumentgenerator.

Hvordan kommer jeg i gang?

Med LegalHeros smarte dokumentgenerator kan du lave din låneaftale på bare 5 minutter. Alt du skal gøre er at besvare de spørgsmål, som vi stiller dig, og så vil du løbende kunne se din låneaftale blive genereret.

Vores låneaftaler er lavet 100 % juridisk korrekt og de dækker de flestes behov. Skulle du dog alligevel have specielle ønsker, kan du altid tilkøbe juridisk bistand fra en af vores juridiske eksperter i aftaleret, til at gennemgå og tilrette aftalen efter behov.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.


Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis