Licens til patent

En licensaftale til patent der regulerer forholdet mellem licensgiver og licenstager, hvor vigtige punkter afdækkes, og betingelser om diverse forhold indarbejdes i overensstemmelse med parternes forhandling.

Tager 5 minutter
Kan hentes med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig

899,-

Opret nu

En licensaftale til patent der regulerer forholdet mellem licensgiver og licenstager, hvor vigtige punkter afdækkes, og betingelser om diverse forhold indarbejdes i overensstemmelse med parternes forhandling.

Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Forventet pris

899,-

Opret nu
Sådan virker det
Besvar spørgsmålene Underskriv digitalt Download det færdige dokument

Hvad er en licensaftale?

Patenthaver kan ved licens tillade andre at udnytte sin opfindelse til forskellige formål. Licensaftale regulerer forholdet, hvor sådanne udnyttelsesrettigheder etableres. Det indebærer oftest krav om betaling og under nærmere definerede betingelser, i forhandling mellem licensgiver (patenthaver) og licenstager (den der ønsker at opnå licens).

Formålet med licensaftalen er blandt andet, at licensgiveren skaber en indtægtskilde og samtidig beskytter sin immaterielle ejendomsret. Licensmodtageren kan ved licens udnytte patentet til at vækste sin egen virksomhed samtidig med at der ikke sker krænkende adfærd, så længe udnyttelsen sker i overensstemmelse med licensaftalens vilkår.

Hvad bør jeg være opmærksom på?

Beslutningen om at indgå en licensaftale beror på en forretningsmæssig vurdering. Licensgiver kan muligvis ikke selv føre opfindelsen ud på markedet, hvad end pga. mangel på tid, faciliteter, eller ressourcer, og i så fald kan en licensaftale være værd at overveje.

Der stilles ikke krav til, at et patent er udstedt, inden man indgår en licensaftale. Det eneste krav hertil er, at der i aftalen skrives ind, hvordan situationen skal håndteres, når patentet bliver udstedt eller afvist. Dog kan det være relevant at overveje, at der i aftalen tilføjes en hemmeligholdelsesaftale, inden man indleder forhandlingerne om en licensaftale.

Hvordan kommer jeg i gang?

Der er mange punkter, og dimensioner hertil, man skal tage stilling til, når man udarbejder en licensaftale. Det har vi naturligvis taget hånd om, og derfor er processen ved udarbejdelse af licensaftale markant nemmere, når du gør det gennem vores smarte dokumentgenerator: Vi stiller dig nogle spørgsmål, og du skal blot besvare. På baggrund af dine svar, skræddersyr vi et omfattende forhandlingsgrundlag til licensaftalen, så alle de nødvendige punkter dækkes og dine præferencer indarbejdes. Efterfølgende kan du frit redigere den, underskrive digitalt og downloade den som PDF.

Har du specifikke spørgsmål til licensaftalen, eller skal du have juridisk hjælp bliver skræddersyet på et mere specifikt plan, kan du altid tilkøbe hjælp og rådgivning fra en af vores mange juridiske eksperter der sidder klar til at hjælpe dig.

Hvis du er i tvivl om noget i processen, er du også mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis