Baggrund

NDA (EN)

En engelsk version af en klassisk ensidig NDA (hemmeligholdelsesaftale), som sikrer din virksomhed imod, at aftalens part(er) videregiver dens fortrolige oplysninger.

Lexlys NDA er udarbejdet af nogle af landets dygtigste erhvervsjurister og bygger på et “hellere for meget end for lidt”-princip ift. hvilke fortrolige oplysninger, som den skal omfatte. Der er altså ikke nogen kompromiser, når det kommer til at sikre hemmeligholdelsen af din virksomheds oplysninger.

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
349 kr.
Med jurist
Fra 5.999 kr.

Pris

349 kr.

Ekskl. moms

Opret NDA Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
  • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
  • På kun 10 min at får du et
    juridisk korrekt dokument.
  • Lav ændringer i
    dokumentet eller hent
    det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er en NDA?

En NDA (på engelsk: Non Disclosure Agreement) er et juridisk dokument, der sikrer aftalens parter mod videregivelsen af fortrolige oplysninger. På dansk kaldes en NDA for en hemmeligholdelsesaftale. Den der underskriver en NDA er forhindret i at dele den information eller data, som vedkommende får adgang til, og som er omfattet af NDA'en.

NDA'er bruges i sammenhænge, hvor uafhængige tredjeparter skal have adgang til din virksomheds mest fortrolige oplysninger. Det kunne f.eks. være kunde- eller produktoplysninger eller som led i en due diligence ved investeringer. Den forhindrer med andre ord tredjemand i at videregive den værdifulde information om din virksomhed, som vedkommende kommer i besiddelse af.

Hvad kan man bruge en NDA til?

En Non Disclosure Agreement (NDA), eller fortrolighedsaftale, er et vigtigt redskab i mange situationer, især hvor fortrolige oplysninger er involveret. Dette kan være relevant, hvis du for eksempel har opfundet et nyt produkt og søger rådgivning eller finansiering. Hvis du involverer en marketingspecialist eller potentielle investorer, kan en NDA sikre, at dine oplysninger forbliver fortrolige.

Ved at få parterne til at underskrive en NDA, før samarbejdet påbegyndes, beskytter du dine oplysninger mod at blive delt med uvedkommende. Dette er særlig vigtigt, da misbrug af fortrolige oplysninger kan have alvorlige konsekvenser. For eksempel kan din idé risikere at blive kopieret eller brugt i en patentansøgning af andre.

Fortrolighedsaftaler bruges også ofte ved udlevering af særligt følsomt materiale, som bestyrelsesdokumenter eller regnskaber. Det er dog afgørende at huske på, at en NDA kun beskytter information, der ikke allerede er offentliggjort. Med andre ord, offentligt tilgængelige oplysninger kan ikke beskyttes af en NDA.

Hvad er vigtigt at være opmærksom på?

En NDA kan omfatte alle typer af hemmelig eller fortrolig information om din virksomhed – dog kan den aldrig omfatte information, som allerede er tilgængeligt eller kendt for offentligheden.

Hvis tredjemand har underskrevet din NDA og alligevel videregiver de fortrolige oplysninger, er det muligt at opnå økonomisk kompensation for kontraktbruddet svarende til din virksomheds økonomiske tab ved videregivelsen.

Hvordan kommer jeg i gang med min NDA?

Hos Lexly kan du med vores dokumentgenerator selv lave din egen NDA fra bunden af. Har du brug for yderligere hjælp eller specifikke tilpasninger kan du altid sende den forbi vores jurister til gennemgang.

Lexlys dokumenter er af højeste juridiske kvalitet, og vi garanterer naturligvis, at alle dokumenter er ajourført i overensstemmelse med gældende lovgivning. Har du spørgsmål til en specifikt type dokument, som du ikke lige kan finde, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en hemmeligholdelsesaftale?

En hemmelighedsaftale er også kender under forkortelsen NDA. Aftalen har til formål at beskytte en eller flere parters fortrolige oplysninger. Det kan f.eks. være opfindelser, informationer, som ikke ønskes offentliggjort. Hos Lexly kan vi både lave aftalen på danske eller engelsk, alt efter dit behov.

Hvad er forskellen på en ensidig eller gensidig hemmeligholdelsesaftale?

Hvis du opretter en ensidig fortrolighedserklæring, betyder det at det kun er den ene part der giver adgang til fortrolige oplysninger, som skal beskyttes. Ved en gensidig aftale giver parterne derimod hinanden adgang til fortrolige oplysninger, hvor disse oplysninger ikke skal offentliggøres eller gives videre.

Hvem benytter sig af hemmeligholdelsesaftaler?

Aftalen kan bruges i flere forskellige sammenhænge både nationalt og internationalt. Dog er de oftest brug i virksomheder, som ønsker at beskytte bestemte fortrolige oplysninger. Det vil også hyppigt forekomme at f.eks konsulenter får adgang til oplysningerne og herefter skal håndtere disse oplysninger.

Lav online
349 kr.
Med jurist
Fra 5.999 kr.

Pris

349 kr.

Ekskl. moms

Opret NDA Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
  • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
  • På kun 10 min at får du et
    juridisk korrekt dokument.
  • Lav ændringer i
    dokumentet eller hent
    det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis