NDA (Hemmeligholdelsesaftale)

Opret din NDA i dag ved hjælp af vores smarte dokumentgenerator:

  1. Besvar spørgsmålene
  2. Underskriv digitalt
  3. Download din NDA

Det tager kun 10 minutter!

Opret nu

299,-

Ekskl. moms
Download dit dokument med det samme
Kunder der bruger LegalHero

Hvad er en NDA?

En NDA (på engelsk: Non Disclosure Agreement) er en kontrakt, der har til hensigt at sikre aftalens parter imod den utilsigtede videregivelse af fortrolige oplysninger. På dansk kaldes det for en hemmeligholdelsesaftale eller en fortrolighedsaftale. Den person eller virksomhed, der underskriver en sådan aftale, er forhindret i at dele den information eller data, som den pågældende får adgang til, og som er omfattet af NDA’en.

En NDA er en meget anvendt kontrakt, og det er ikke ualmindeligt at blive bedt om at underskrive hemmeligholdelsesaftaler i situationer, hvor uafhængige tredjeparter skal have adgang til din virksomheds mest fortrolige oplysninger såsom kunde- eller produktoplysninger eller som led i en due diligence.

Hvis din aftalepart har underskrevet en NDA og alligevel videregiver de fortrolige oplysninger, er det muligt at opnå økonomisk kompensation for kontraktbruddet.

Hvad er vigtigt at være opmærksom på?

En NDA kan både være ensidig og gensidig:

  • Når en NDA er ensidig er det kun den ene part, der er oplysende. Den anvendes typisk i investeringssammenhænge, hvor en investor bliver præsenteret for fortrolige oplysninger om virksomheden.
  • Gensidige NDA'er anvendes typisk når begge parter oplyser fortrolig information – dette sker typisk i sammenhæng med samarbejder, fusioner eller lignende mellem to virksomheder.

En NDA kan omfatte alle typer af hemmelig eller fortrolig information. Det er dog vigtigt at fastslå, at en NDA aldrig kan omfatte information, som allerede er kendt for offentligheden.

Hvordan kommer jeg i gang med min NDA?

Hos LegalHero kan du lave selv lave din NDA online ved at besvare en række spørgsmål, som vi præsenterer for dig. Når spørgsmålene er besvaret, kan NDA'en underskrives digitalt og herefter downloades som PDF.

Du kan altid få en af vores juridiske eksperter til at hjælpe dig med at tilpasse dokumentet efter det er lavet, hvis du har helt særlige ønsker eller behov.

LegalHeros dokumenter er af højeste juridiske kvalitet, og vi garanterer naturligvis, at alle dokumenter er ajourført i overensstemmelse med gældende lovgivning. Har du spørgsmål eller behov for hjælp, så er du altid velkommen til at kontakte os.

SmartDocs

LegalHero har en række kontrakter klar til brug for dig eller din virksomhed.

Download din skabelon med det samme, udfyld og underskriv den eller få hjælp af vores jurister til at udfylde dem korrekt.

LegalHero tilføjer løbende flere SmartDocs.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis