Optionsaftale

Opret din optionsaftale i dag ved hjælp af vores smarte dokumentgenerator:

  1. Besvar spørgsmålene
  2. Underskriv digitalt
  3. Download din optionsaftale

Det tager kun 10 minutter!

Opret nu

299,-

Ekskl. moms
Download dit dokument med det samme
Kunder der bruger LegalHero

Hvad er en optionsaftale?

En optionsaftale er en aftale, der giver en ene part en mulighed for at købe aktier eller anparter i et selskab på nogle særligt definerede vilkår. Der er tale om en "ret" til at indgå aftale og altså ikke en pligt. Hensynet for køber er at få en eneret til at købe de pågældende aktier/anparter, mens sælger på den anden side kan få defineret og værdiansat sine aktier/anparter uden rent faktisk at sælge dem.

Optionsaftaler kan både indgås i forbindelse med en tilsigtet 100% overdragelse af en parts aktier/anparter, men optionsaftaler kan også sagtens være tilsigtet en delvis overdragelse.

En optionsaftale vil derfor ikke være fyldestgørende for selve transaktionen, dvs. overdragelsen af andelene. Her vil der i stedet skulle gøres brug af en overdragelsesaftale.

Hvorfor indgår man en optionsaftale?

Der kan være flere årsager til at indgå en optionsaftale. Typisk er det dog for at give køber en vis sikkerhed i forhold til pris og antal af aktier/anparter. Da de fleste optionsaftaler typisk er tidmæssigt ubegrænsede, kan vilkårene i optionsaftalen have meget stor betydning for parterne. Det er især gældende i tilfælde, hvor prisen på aktierne/anparterne kan variere meget. Jo længere tid en optionsaftale forbliver uudnyttet, desto mere risikabel bliver den for både køber og sælger.

Hvordan kommer jeg i gang med min optionsaftale?

Med LegalHeros smarte dokumentgenerator kan du selv generere din egen skræddersyede optionsaftale fra bunden og underskrive den online. Dokumentet gemmes efterfølgende på din profil, hvor du frit kan dele, downloade og opbevare den efter behov.

Kom i gang ved at klikke på "Kom i gang" ovenfor. Du har efterfølgende mulighed for at tilkøbe en gennemgang, tilpasning eller anden hjælp fra vores juridiske eksperter.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

SmartDocs

LegalHero har en række kontrakter klar til brug for dig eller din virksomhed.

Download din skabelon med det samme, udfyld og underskriv den eller få hjælp af vores jurister til at udfylde dem korrekt.

LegalHero tilføjer løbende flere SmartDocs.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis