Påkravsbrev

Et påkravsbrev er undertiden kendt under flere forskellige udtryk. De fleste kender det nok som et inkassovarsel. Her kan du downloade en skabelon, du kan bruge, hvis du står i en situation, hvor du skal inddrive en forfalden gæld.

Køb nu

300,-

Ekskl. moms
Download dit dokument med det samme
Kunder der bruger LegalHero

Hvad er et påkravsbrev?

Et påkravsbrev er formel juridiske skrivelse, hvori der gøres krav på en pengefordring. Det er med andre ord et brev, der informer en skyldner om, at skylderen har et udestående beløb, som forfalder til betaling.

Hvornår kan man sende et påkravsbrev?

Et påkravsbrev går under flere forskellige udtryk, og det er i daglig tale også kendt som et inkassovarsel. Som kreditor har man mulighed for at sende tre rykkerskrivelser, forinden man sender et påkravsbrev. Hver rykkerskrivelse på maks være behæftet med et gebyr på 100,00 kr.

Det er ikke et krav, at man fremsender rykkere, forinden fremsendelsen af et påkravsbrev, men det er almindelig praksis, at man gør dette. Dette anses for god skik, og det giver skyldneren den bedste mulighed for at vurdere sit krav.

Hvad skal dokumentet indeholde?

Et påkravsbrev skal indeholde oplysninger om, hvad skyldners navn og adresse er, ligesom brevet også skal indeholde oplysninger den, der fremsætter kravet. Derudover kravets størrelse samt hvad kravet støttes på.

Debitor skal også oplyses om en betalingsfrist på minimum 10 dage, ligeledes skal debitor også oplyses om, hvor betalingen kan ske.

Ønsker du hjælp til udarbejdelsen af et påkravsbrev? 

LegalHero har eksperter inden for alle formuerettens områder.

Uanset om der ønskes en generel rådgivning om, hvilke forhold opmærksomheden skal henledes på i forbindelse med udarbejdelsen af et påkravsbrev, eller om der ønskes en egentlig udarbejdelse af dokumentet, så er det alt sammen noget, vi hos LegalHero kan hjælpe med. Vi leverer ikke blot juridisk rådgivning, vi har også stor opmærksomhed på de forretningsmæssige aspekter, der gør sig gældende i den enkelte situation.

Du kan derfor trygt vælge LegalHero, hvis du vil sikkert i mål.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hos LegalHero bestemmer du selv, om du vil have en downloade en skabelon eller om du vil få en jurist til skræddersy et påkravsbrev fra bunden.

Du kan downloade en forretningsorden ved at klikke på "start nu" ovenfor. Alternativt kan du oprette en opgave på vores platform for at få tilbud fra juridiske eksperter inden for formueret.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis