Rykkerbrev

Et rykkerbrev anvendes, når betalinger fra debitorer ophører eller udebliver for en kortere eller længere periode. Hvordan udarbejder man et rykkerbrev? Hvor langt skal det være? Hvor mange må man sende? Hvad med renter og gebyrer? Læs med, hvis du vil vide mere om hvad reglerne er for rykkerbreve.

Køb nu

300,-

Ekskl. moms
Download dit dokument med det samme
Kunder der bruger LegalHero

Hvis man har penge, der stadig er hos en skyldner, og skyldner endnu ikke har eller nægter at betale, så er det tid til at få lavet et rykkerbrev.

Hvad er et rykkerbrev?

Et rykkerbrev bliver anvendt, når man som kreditor har udstedt en regning til en kunde, som ikke har betalt til tiden. Det fungerer som en påmindelse og må først sendes efter betalingen er forfalden til betaling.

Et rykkerbrev er et påkrav og skal sendes, forinden sagen sendes til inkasso. Der skal afgives en frist på minimum 10 dage fra afsendelsen af rykkerbrevet. Heri skal det tilføres, at hvis skyldner ikke betaler, vil denne påføres yderligere omkostninger. I rykkerbrevet skal man afgive alle oplysninger, som er nødvendige for debitors bedømmelse af sagen.

En kreditor må maksimalt sende tre rykkerbreve, når der opkræves rykkergebyr. Dette udgangspunkt gælder dog ikke, hvis rykkerbrevene ikke indeholder rykkergebyrer, så længe det ikke fremstår chikanerende. Efter tre rykkerbreve, må kreditor inddrage Fogedretten.

Må man tilføje renter og gebyrer?

Renter

Renter må kræves fra forfaldsdatoen. Forfaldsdatoen er dagen efter den sidste rettidige betalingsdato. Renten skal tydeligt angives og beregnes i et rykkerbrev og må ikke overstige Nationalbankens officielle udlånsrente (0,5 % i 2019), hertil plus 8%.

Gebyrer

Rykkerbreve må altid højest udgøre kr. 100 i gebyrer, hvoraf der ikke tillægges moms. Disse må maksimalt opkræves 3 gange, hvoraf der mindst skal have gået 10 dage mellem hvert rykkerbrev, når dette indeholder et rykkergebyr.

Hvad skal man være opmærksom på?

Såfremt der er tale om et pengekrav, skal kravet specificeres til hovedstol (det oprindelige beløb) samt renter i rykkerbrevet. I tilfælde af, at kravet omfatter flere forskellige gældsposter til samme kreditor, skal hvert enkelt forhold behandles separat.

Ønsker du hjælp til at udarbejde et rykkerbrev?

LegalHero har eksperter inden for mange juridiske områder, herunder inkasso. Uanset om der ønskes en generel rådgivning om, hvilke faktorer opmærksomheden skal henledes på i udarbejdelsen af et rykkerbrev, eller om der ønskes en egentlig udarbejdelse af dokumentet, så er det alt sammen noget, vi hos LegalHero kan hjælpe med. Vi leverer ikke blot juridisk rådgivning, vi har også stor opmærksomhed på de forretningsmæssige aspekter, der gør sig gældende i den enkelte situation.

Du kan derfor trygt vælge LegalHero, hvis du vil sikkert i mål.

Hvordan kommer jeg i gang med at udarbejde et rykkerbrev?

Hos LegalHero bestemmer du selv, om du vil have en downloade en skabelon eller om du vil få en jurist til skræddersy et rykkerbrev fra bunden.

Du kan downloade en samarbejdsaftale ved at klikke på “start nu” ovenfor. Alternativt kan du oprette en opgave på vores platform for at få tilbud fra juridiske eksperter inden for området.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis