Når en studentermedhjælper har opfyldt få betingelser, er vedkommende funktionær, hvilket indebærer, at vedkommende er omfattet af funktionærloven, uanset hvad der ellers aftales. Det kan i mange tilfælde være en god ide at få udarbejdet en studenterfunktionærkontrakt, hvis dette er tilfældet.

For at være omfattet af funktionærloven, skal studentermedhjælperen:

  • Arbejde mindst 8 timer om ugen i gennemsnit. Hvis arbejdstiderne er svingende, skal den gennemsnitlig arbejdstid om ugen i stedet beregnes.
  • Være underlagt instruktionspligt. At være underlagt instruktionspligt indebærer, at der skal være en overordnet, der giver studentermedhjælperen instrukser i forhold til arbejdets udførelse.
  • Udfører funktionærarbejde. Med funktionærarbejde kan der blandt andet være tale om kontorarbejde, salgsarbejde, lagerarbejde og i nogle særlige tilfælde klinisk arbejde.

Er der tale om en overenskomst i en studenterfunktionærkontrakt?

Hvis studentermedhjælperen er omfattet af en overenskomst, kan der være tale om en lang række vilkår, der for virksomheden skal overholdes i forhold til ansættelsen og ansættelseskontrakten. En overenskomst er en kollektiv aftale mellem en arbejdsgiverorganistion og en lønmodtagerorganisation.

Skal man lave en ansættelseskontrakt?

En studentermedhjælper vil have krav på at få en ansættelseskontrakt senest 1 måned efter ansættelse, hvis vedkommende har været ansat i minimum 1 måned og har arbejdet mindst 8 timer ugentligt. Hvis denne pligt forsømmes, kan arbejdsgiver risikere at ifalde en bøde på mellem 2.500-7.500 kr. til medarbejderen. Endvidere er det en god ide at have nogle faster rammer for ansættelsen, som er til fordel for begge parter.

Hvis du er i tvivl om de overordnede rammer for en ansættelsesaftale, kan du besøge vores side her.

Har du brug for en studenterfunktionærkontrakt?

LegalHero har eksperter i alle former for ansættelsesret og vi bistår meget gerne med at udarbejde en studenterfunktionærkontrakt.

Uanset om der ønskes en generel rådgivning om, hvilke forhold opmærksomheden skal henledes på i forbindelse med udarbejdelsen af en ansættelseskontrakt, eller om der ønskes en egentlig udarbejdelse af dokumentet, så er det alt sammen noget, vi hos LegalHero kan hjælpe med. Vi leverer ikke blot juridisk rådgivning, vi har også stor opmærksomhed på de forretningsmæssige aspekter, der gør sig gældende i den enkelte situation.

Du kan derfor trygt vælge LegalHero, hvis du vil sikkert i mål med din studenterfunktionærkontrakt.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hos LegalHero bestemmer du selv, om du vil have en downloade en skabelon eller om du vil få en jurist til skræddersy en ansættelsesaftale fra bunden.

Du kan downloade en ansættelseskontrakt ved at klikke på “start nu” ovenfor. Alternativt kan du oprette en opgave på vores platform for at få tilbud fra juridiske eksperter på selskabsret.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Se andre skabeloner