Baggrund

Juridisk rådgivning om skilsmisseskøder

Står du overfor en skilsmisse og skal du eller din tidligere ægtefælle overtage jeres tidligere fælles ejendom? I så fald har i brug for et skilmisseskøde. Hos LegalHero indhenter vi alle nødvendige oplysninger, så du nemt og sikkert kan komme videre.

Priser fra

2.245 kr. Kom i gang
Står du overfor en skilsmisse og skal du eller din tidligere ægtefælle overtage jeres tidligere fælles ejendom? I så fald har i brug for et skilmisseskøde. Hos LegalHero indhenter vi alle nødvendige oplysninger, så du nemt og sikkert kan komme videre.
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er et skilsmisseskøde?

Skilsmisser kan være en meget kompliceret, kontroversiel og følelsesmæssigt belastende proces - især når der er børn involveret. Der er dog nogle foranstaltninger du kan tage for at sikre, at du og din eks-partner får en fair skilsmisse og at børnene ikke bliver involveret i konflikten.

En af de første ting du og din eks-partner skal gøre er, at aftale et skilsmisseskøde. Dette er et dokument, der fastsætter de økonomiske og fysiske rettigheder og forpligtelser, der er forbundet med skilsmissen. Typisk bruges skilsmisseskøde hvis den ene ægtefælle skal overtage den fælles bolig i forbindelse med separation eller skilsmisse. Skødet fungerer som dokumentation på, at den blivende ægtefælle overtager alle juridiske og økonomiske anliggender.

Det er afgørende, at I får juridisk rådgivning, før I udarbejder og underskriver skilsmissekødet, da dette kan have alvorlige konsekvenser for jer begge og jeres børn i fremtiden.

Hvornår bruges skilsmisseskøde?

Et skilsmisseskøde anvendes typisk ved overdragelse af fast ejendom ved skilsmisse til den anden ægtefælle. Hvis du sammen med din tidligere ægtefælle har ejet et fælles hus, kan det være, at en af jer fremover skal være eneejer i huset. Det er en forudsætning for skilsmisseskøde, at i har modtaget separations- eller skilsmissebevillingen fra Familieretshuset. Hermed slipper I også for at betale en tinglysningsafgift på 0.6 % af ejendommens købesum, som ellers er lovpligtigt.

I skødet vil det bl.a. fremgå at den blivende ægtefælle overtager alle juridiske og økonomiske forpligtelser vedrørende den tidligere fælles bolig.

Udarbejdelse af skilsmisseskøde

Ved udarbejdelse af skilsmisseskøde skal følgende oplysninger inddrages:

  • Informationer om begge ægtefæller
  • Overtagelsesdato for ejendom
  • Adresse på ejendommen
  • Købesummen
  • Vedhæftelse af skilsmissebevillingen
  • Accept fra bank/kreditforeningen vedrørende overtagelse
  • Øvrige betingelser

Hvilke rettigheder og forpligtelser er der forbundet med skilsmissen?

Det sker ofte ved skilsmisser, at den ene ægtefælle beholder deres fælles hus. Hvis der ved overdragelsen af andelen af ejendommen til den anden ægtefælle, er gæld i ejendommen, skal ejendommen godkendes i banken/realinstituttet. Herefter skal der laves en overdragelse af skøde, så den nye ejer sikrer sig den juridiske ret til boligen.

Lad LegalHero hjælpe dig med skilsmisseskødet

Har du brug for hjælp og vejledning om jeres skilsmisseskøde og er du i tvivl om alle de juridiske aspekter er overholdt? Ved at lade LegalHero hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i famile- og arveret, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fulde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Overdragelseserklæring

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et skilsmisseskøde?

Hvis du og din ægtefælle skal skilles og i beslutter, at den ene af jer skal forblive i jeres fælles bolig, skal der udarbejdes et skilsmisseskøde. Dette skøde skal tinglyses. I forbindelse med udarbejdelse af skilsmisseskøde, skal der bruges en kopi af separations-/skilsmissebevillingen.

Hvad sker der med gælden i en fælles bolig?

Hvis der er tinglyst gæld i ejendommen, som i begge har været med til at stifte, skal der inden overdragelsesaftalen af ejendommen, underskrives og indhentes en skriftlig godkendelse fra banken eller kreditforeningen. Hermed kan den fremtidige eneejer overtage pantegælden.

Hvornår skal overdragelsen ske?

Overdragelsen af jeres tidligere fælles bolig, skal først ske når i har fået bevilliget separation eller skilsmisse. Hermed er du fritaget for at skulle betale den variable tinglysningsafgift på 0.6 % af ejendommens værdi.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms Kom i gang
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis