Ny virksomhed
Ønsker du at starte egen virksomhed? Vi kan hjælpe med oprettelse af alle virksomhedstyper, samt ejeraftale og stiftelsesdokumenter. Se og læs mere her, om hvilken virksomhedstype der passer netop dig.
Hvordan stifter man en ny virksomhed?
Før man stifter en virksomhed, skal man have overvejet flere ting. Først og fremmest skal man vælge, hvilken type virksomhed man ønsker at stifte. Der er mange forskellige typer virksomheder, og det er vigtigt, at man vælger den type, der passer bedst til ens idé og forretningsmodel. Dernæst skal man tage stilling til, hvilket navn virksomheden skal have, og hvordan man ønsker at organisere den.
Virksomhedstyper
Der er flere muligheder, når det kommer til virksomhedstyper. Du kan vælge at starte som en enkeltmandsvirksomhed eller PMV. Du kan også vælge at etablere et anpartsselskab eller et aktieselskab. Find ud af hvilken virksomhed, der passer til dig her.
Enkeltmandsvirksomhed
En enkeltmandsvirksomhed er den enkleste virksomhedstype, og den kan startes gratis af enhver med et CVR-nummer. Som enkeltmandsvirksomhed er du personligt ansvarlig for virksomhedens gæld og forpligtelser.
Anpartsselskab (ApS)
Et anpartsselskab er en virksomhed, der ejes af en eller flere personer, og hvor ejerne kun i begrænset omfang hæfter for virksomheden. Du stifter et ApS ved at oprette og underskrive et stiftelsesdokument samt vedtage selskabets vedtægter. Et ApS skal føre regnskab og indberette sin årsrapport digitalt.
Aktieselskab (A/S)
Et aktieselskab er en virksomhed, der ejes af en eller flere personer, og hvor hver ejer kun er personligt ansvarlig for virksomhedens gæld og forpligtelser i det omfang, deres andel af virksomhedens aktier svarer til. Ejerne hæfter kun for deres indskudte kapital, hvor startkapitalen er mindst 400.000 kr.
Personligt ejet mindre virksomhed (PMV)
Personligt ejede mindre virksomhed er den mindste virksomhed inden for danske ret. Ved oprettelse af PMW får du et CVR-nummer og kan drive erhverv uden løbende indberetninger af moms og afgifter til det offentlige. Det er derfor en virksomhedsform, der egner sig godt til personer, der ønsker at udøve en erhvervsaktivitet i selvstændigt øjemed uden at skulle håndtere reel administration af en egentlig virksomhed
Ejeraftale og stiftelsesdokumenter
Når man stifter et anparts- eller aktieselskab, skal man udarbejde en ejeraftale og stiftelsesdokumenter. Ejeraftalen indeholder bl.a. bestemmelser om selskabets formål, aktiekapitalen, bestyrelsen, direktionen, revisor og selskabets hjemsted. Stiftelsesdokumenterne er selve dokumenterne, der stifter selskabet, og som indeholder de grundlæggende oplysninger om selskabet.
Lad Legalhero hjælpe dig godt i gang
Har du brug for hjælp og vejledning til opstart af ny virksomhed og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade LegalHero hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos.
Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.
Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet.
Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.
Ofte stillede spørgsmål
Der er mange ting, man skal tage stilling til, når man opstarter en ny virksomhed. Først og fremmest skal man finde ud af, hvilken type virksomhed man ønsker at starte. Dernæst skal man udarbejde en forretningsplan, som skal beskrive virksomhedens mål og strategier. Det er også vigtigt at have en solid økonomisk planlægning, så man ved, hvad der skal til for at få virksomheden til at køre rundt. Endelig skal man sørge for at have de rette medarbejdere og kompetencer på plads, før man kan kaste sig ud i virksomhedsdrift.
Der er ikke noget fast svar på dette spørgsmål, for det afhænger af mange forskellige faktorer. Hvor stor virksomheden skal være, hvor meget udstyr der skal købes, og hvor mange ansatte der skal ansættes, er alle faktorer, der kan påvirke kapitalbehovet.
Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken type virksomhed du ønsker at oprette. Skal det være et lille firma med få ansatte, eller et stort selskab med mange ansatte? Derefter skal du finde ud af, hvilket produkt eller service du ønsker at tilbyde. Når du har besluttet dette, kan du begynde at udarbejde en forretningsplan.