Baggrund

Holdingselskab – oprettelse og stiftelse

Som virksomhedsejer bør du overveje at oprette et holdingselskab. Hos LegalHero kan du nemt, hurtigt og sikkert oprette et holdingselskab eller en holdingstruktur. Vi er eksperter i at rådgive om holdingstrukturer samt valg af selskabsform og vi har allerede hjulpet mange iværksættere med at stifte selskab og komme godt i gang med deres erhverv.

Priser fra

1.495 kr. Opret holdingselskab

Som virksomhedsejer bør du overveje at oprette et holdingselskab. Hos LegalHero kan du nemt, hurtigt og sikkert oprette et holdingselskab eller en holdingstruktur. Vi er eksperter i at rådgive om holdingstrukturer samt valg af selskabsform og vi har allerede hjulpet mange iværksættere med at stifte selskab og komme godt i gang med deres erhverv.

Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er et holdingselskab?

Den mest almindelige holdingstruktur består af et holdingselskab, der ejer aktier eller andele i et driftselskab, der så står for den egentlige og daglige drift af virksomhedens aktiviteter. Holdingstrukturer kan være mere eller mindre komplekse alt efter behovet for den enkelte ejer.

Et holdingselskab er ikke en selvstændig selskabsform. Det kan derimod være et anpartsselskab eller et aktieselskab. Holdingselskabets formål er derfor blot at eje et eller flere driftselskaber.

Stiftelse af holdingselskab

Et holdingselskab kan grundlæggende set stiftes på to måder. Den ene mulighed er, at du stifter det samtidig med, at du stifter dit driftselskab. Den anden mulighed er, at du først stifter dit holdingselskab senere, når dit driftselskab har kørt i et stykke tid. Sidstnævnte løsning er naturligvis mere omfattende, men det kan være en klog beslutning at gå i gang med stiftelsen af sit holdingselskab, selvom driftselskabet allerede har været aktivt i et stykke tid.

Derfor er det selvsagt en fordel at stifte dit holdingselskab samtidig med, at du stifter dit driftselskab. I så fald starter du med at etablere holdingselskabet, og du kan så genbruge selskabskapitalen herfra til at oprette driftsselskabet – altså skal du kun bruge 1 x 40.000 kr. til opstart af et ApS.

Fordele og ulemper ved holdingselskab

Et holdingselskab kan give flere forretnings- og skattemæssige fordele.

  • For det første har man ved etablering af et holdingselskab mulighed for at overføre hele eller dele af overskuddet fra driftsselskabet til sit holdingselskab helt skattefrit.
  • For det andet kan man som virksomhedsejer undgå at skulle betale skat af den fortjeneste, som man opnår ved et frasalg af sit driftselskab. Midlerne overføres derved til holdingselskabet uden avancebeskatning af fortjenesten på andelene.
  • For det tredje indeholder holdingstrukturer en langt større fleksibilitet i de tilfælde, hvor der er flere ejere af samme virksomhed. Ejerne kan nemlig have forskellige ønsker og behov. Fx kan en enkelt ejer nære et større ønske om udlodning af overskud end de andre. Holdingselskaber er velegnede til at imødekomme disse situationer.
  • Sidst men ikke mindst er holdingselskaber formålstjenstlige i forbindelse med generationsskifter. Holdingselskabet kan nemlig bruges til at trimme et driftselskab, så der ikke behøves ligeså mange likvider i forbindelse med overdragelsen af selskabet til en yngre generation af ejere.

Derimod er der kun meget få ulemper forbundet med etableringen af holdingselskaber. Når du etablerer en holdingstruktur er der dog mindst to selskaber, der skal oprettes, hvilket betyder flere omkostninger forbundet med stiftelsen hos Erhvervsstyrelsen. Desuden skal der som minimum aflægges ét årsregnskab per selskab. Dog kan de mange holdingselskaber - særligt i begyndelsen - helt undlade at underlægge selskabet revisionspligt alt afhængigt af aktivitetsniveau.

Du kan læse meget mere om fordelene ved holdingselskaber og holdingstrukturer her

Hvad kan vi gøre?

Hos LegalHero kan vores jurister hjælpe dig med at finde ud af, om en holdingstruktur er relevant for dig. Vores jurister har dybdegående erfaring med stiftelse af holdingselskaber og etablering af solide og holdbare holdingstrukturer. Ved at benytte en jurist hos LegalHero sikrer du, at dit holdingselskab bliver etableret lovmæssigt, hvilket er din garanti for, at der ikke senere dukker ubehagelige overraskelser op. LegalHeros selskabsretsjurister er eksperter i at rådgive om holdingstrukturer. De vil sikre at alle momenter, der er særegne for din situation, indgår i overvejelserne ved stiftelsen af dit holdingselskab. Der findes nemlig ikke en præcis formel for, hvordan en holdingstruktur bør laves. Derfor kan det være fordelagtigt, at få en ekspert til hjælpe dig helt i hus med etableringen af din holdingstruktur.

Hvad koster det at oprette et holdingselskab?

Det koster penge at stifte et holdingselskab og der vil normalt også være årlige omkostninger. Først og fremmest er der engangsomkostninger ved stiftelsen. Alle selskabsstiftelser er pålagt et registreringsgebyr på 670 kroner fra Erhvervsstyrelsen. For dette beløb vil dit holdingselskab blive endeligt registreret, og dermed tildeles virksomheden et CVR-nummer.

Hos LegalHero kan du nemt og uforpligtende oprette en sag hos os, hvor du får et estimat for din pris. 

Hvordan foregår det?

Ønsker du hjælp til at få en vurdering af, hvorvidt du behøver et holdingselskab, eller ønsker du som virksomhedsejer at få hjælp til at oprette en holdingstruktur, så har det aldrig været nemmere at komme nemt og sikkert i mål. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et holdingselskab?

Et holdingselskab er en betegnelse for et selskab, hvis formål det er ar eje aktier eller anparter i et andet selskab. Et holdingselskab kan både være anpartsselskaber og aktieselskaber.

Hvad er det specielle ved et holdingselskab?

Et holdingselskab har typisk ikke nogen omsætning, da det ikke producerer noget og ikke er nogen drift. Holdingselskabet vil udelukkende eje ejerandele i et eller flere driftsselskaber der driver forretningen.

Hvilke krav er der til holdingselskabet?

Et af de vigtigste krav til et holdingselskab er, selskabsoplysningerne altid er opdateret. Derudover er der krav til forsikring for arbejdsgivere, oplysningsskema med korrekte oplysninger, bogføring og årsrapport.

Priser fra

1.495 kr.

Ekskl. moms Opret holdingselskab
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis