Testamente

Med et testamente kan du selv bestemme over din arv, så dine efterladte er sikrede, som du ønsker, når du går bort. Testamentet giver dig en lang række frie valg til at fordele arven, som du ønsker, uanset om du er enlig, gift eller bor med samlever (kæreste).

Price info

Price
799.2
999.00

Product URL
https://app.legalhero.dk/smart_docs/testamente-alm

Preferred CTA text
Opret testamente


Price info with counseling

Price
3999.2
4,999.00

Product URL


Preferred CTA text
Få hjælp til testamente

Tager 5 minutter
Kan hentes med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Med et testamente kan du selv bestemme over din arv, så dine efterladte er sikrede, som du ønsker, når du går bort. Testamentet giver dig en lang række frie valg til at fordele arven, som du ønsker, uanset om du er enlig, gift eller bor med samlever (kæreste).
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Pris

999 DKK

Inkl. moms Opret testamente
Sådan virker det
Besvar spørgsmålene Underskriv digitalt Download det færdige dokument

Som udgangspunkt bliver ens arv fordelt efter reglerne i arveloven. Det betyder, at ens livsarvinger (børn) og ægtefælle er de eneste, som modtager arv. Har man ikke børn eller ægtefælle tilfalder arven ens forædre osv.

Med testamentet kan man omgå arvelovens regler, og det er dermed muligt at gøre forskellige ting. Man kan f.eks.:

  • gøre sin samlever til arving;
  • gøre venner eller andre personer til arvinger;
  • testere sin formue til foreninger og gøre brug af 30%-reglen;
  • skævdele arven mellem sine livsarvinger og arvinger;
  • reducere en livsarvings arv til det mindst mulige (tvangsarv);
  • og meget mere...

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på?

Du skal være særligt opmærksom på, at vores testamente er et såkaldt "notartestamente". Det betyder, at det skal underskrives hos en notar for at være gyldigt. Det indebærer, at du skal booke et møde med notaren, der holder til ved landets byretter.

Til mødet med notaren skal du medbringe:

  • To eksemplarer af dit testamente
  • Officiel billedlegitimation med CPR-nummer (f.eks. kørekort eller pas)
  • Forside til dit testamente. Du finder din testamenteforside ved at klikke her.

Notaren vil tjekke din identitet og sikre sig, at det er dig, der underskriver testamentet. Desuden vil notaren sikre, at du er bevidst om, hvad du foretager dig – det kan f.eks. ske ved at tale om indholdet i testamentet. Notaren sikrer derimod ikke, at indholdet i dit testamente er gyldigt - det er dit eget ansvar, og det kan derfor være en god idé at tale med en advokat om testamentets indhold.
Når testamentet og kopien er underskrevet hos notaren, får du det ene eksemplar, mens retten beholder det andet. Dit testamente bliver herefter registreret og opbevaret af retten.

Hvordan kommer jeg i gang med mit testamente?

Du kan lave dit testamente med LegalHeros smarte dokumentgenerator. I generatoren bliver dit testamente løbende lavet, i takt med at vi stiller dig nogle spørgsmål, som du skal besvare. Efter testamentet er færdiggenereret, kan du altid vende tilbage til og frit redigere i kontraktteksten.

Når du er færdig med dit testamente, kan du downloade det som PDF, printe det ud og få det underskrevet hos notaren.

Har du brug for yderligere hjælp til at få udformet nogle specifikke bestemmelser i testamentet, har du en kompleks familiekonstruktion eller skal du bare have besvaret en del spørgsmål, kan du altid tilkøbe juridisk rådgivning fra en af vores +120 juridiske eksperter i testamenter.

Er du i tvivl om noget eller har du spørgsmål, kan du altid ringe til os – det er helt gratis, og vi sidder klar ved telefonen.

Udvidet samlevertestamente

En udvidet samlevertestamente er et testamente, der udover at bestemme, hvem der skal arve efter dig, også indeholder bestemmelser om, hvordan dine efterladte skal forholde sig til hinanden. Dette kan være særligt relevant, hvis du har børn fra et tidligere forhold.

Testamente for ugiftende samlevende med børn

Testamentet kan også bruges til at bestemme, hvem der skal arve efter den ene af jer, hvis I er ugiftende samlevende med børn. I så fald kan I bl.a. bestemme, at børnene skal arve efter den af jer, der dør først.

Børnetestamente

Hvis du har børn, er det særligt vigtigt, at du får juridisk rådgivning, så du kan sikre, at de får det, du ønsker, hvis du dør. I et testamente kan du blandt andet bestemme, hvilken alder dine børn skal være, før de arver, og hvem der skal være deres værger.

Genpart til notartestamente

En genpart af et notartestamente er en kopi af det originale testamente, som du kan gemme hjemme. Hvis testamentet bliver væk eller ødelagt, kan genparten bruges til at bevise, hvad der står i testamentet.

Testamente for ægtefæller

En almindelig form for testamente er testamentet for ægtefæller eller samlevere, hvor man bestemmer, at den anden person skal arve alt eller det meste. Testamentet kan også indeholde bestemmelser om fordelingen af aktiverne, hvis I bliver skilt.

Testamente for ugiftende samlevende uden børn

I så fald kan I bl.a. bestemme, at den af jer, der dør først, skal arve alt, og at den, der overlever, skal arve en bestemt sum penge.

Testamente over indbo

Det er ikke kun muligt at lave et testamente for dine penge og aktier. Du kan også testamentere din faste ejendom, såsom din bolig eller andre investeringer. Hvis du har en familie, kan det være en god idé at sikre, at de arver din ejendom, hvis noget skulle ske med dig.

Testamente for enlige

Hvis du ikke er gift eller samlevende, kan det være en god idé at lave et testamente for at sikre, at dine nærmeste arver efter dig. I et testamente kan du blandt andet bestemme, hvilke personer der skal arve, og hvor meget de skal arve.

Tilbagekaldelse af testamente

Hvis du har lavet et testamente, kan du altid tilbagekalde eller ændre det. Du skal bare lave et nyt testamente.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis