Baggrund

Testamente over indbo

Testamente over indbo er et emne, der ofte rejses i forbindelse med arv. Arveloven giver mulighed for, at man kan testamentere sit indbo. Dog er der mange ting, man skal være opmærksom på, før man testamenterer sit indbo. Her kan du læse om nogle af de ting, du skal være opmærksom på, når du testamenterer dit indbo.

Tager 5 minutter
Kan hentes med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig

Testamente over indbo er et emne, der ofte rejses i forbindelse med arv. Arveloven giver mulighed for, at man kan testamentere sit indbo. Dog er der mange ting, man skal være opmærksom på, før man testamenterer sit indbo. Her kan du læse om nogle af de ting, du skal være opmærksom på, når du testamenterer dit indbo.

Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er et testamente over indbo?

Hvis du ønsker at have indflydelse på, hvem der skal have dine personlige effekter efter din død, kan du med fordel oprette et testamente over indbo (indbotestamente). Et testamente over indbo er et dokument, hvor man testamenterer sit indbo til en eller flere personer. Testamentet over indbo skal være skrevet og undertegnet af den, der testamenterer sit indbo, dateret og underskrevet af to vidner. Det er vigtigt at bemærke, at et testamente over indbo, ikke bestemmer hvordan den samlede arv skal fordeles. I dette tilfælde skal der oprettes et almindeligt testamente.

Testamentet over indbo skal angive, hvilket indbo der testamenteres, og til hvem det testamenteres. Indboet skal være angivet nøjagtigt, så der ikke kan være tvivl om, hvilket indbo der er tale om.

Det er ikke nødvendigt at angive en værdi på indboet i testamentet over indbo, men det kan være en god ide at gøre det, så der ikke kan være tvivl om, hvor meget indbo der er tale om.

Hvad skal testamentet indeholde?

Testamentet kan benyttes at både enlige, ugifte og af ægtefæller. Testamentet skal først og fremmest angive, hvem der er opretter af testamentet - er du enlig eller har du en ægtefælle? Derudover skal du skrive informationer på, hvem der skal arve dit indbo. Du skal også angive, hvilke genstande du ønsker, at den pågældende person skal arve - vær specifik og undgå tvivlstilfælde. Du skal desuden angive, hvilke betingelser der skal være opfyldt for, at den pågældende person kan arve dit indbo. Det vil også være en god ide at indskrive, hvordan i laver ændringer i dokumentet eller muligheden for tilbagekaldelse.

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at der ikke er nogen fejl i dit testamente, da dette kan medføre, at det ikke er gyldigt. Du skal derfor sørge for at få hjælp til at udarbejde dit testamente fra en professionel.

Hvilke regler gælder for testamente over indbo?

Der er to hovedregler, der gælder for testamente over indbo. For det første skal testamentet være skriftligt. For det andet skal der være to vidner til testamentet. Derudover skal der være to personer, der kan bekræfte, at de har set, at testamentet er skrevet og underskrevet af den afdøde.

Indbotestamente kan ligeledes kun bruges til ''sædvanligt indbo''. Begrebet dækker over f.eks. hårde hvidevarer, møbler, lamper, smykker m.m. Uden for sædvanligt indbo falder fysiske genstande som har større værdi f.eks. malerier. Hvis du har indbo, som du ikke vurderer til sædvanligt indbo, skal der oprettes et notar- eller vidnetestamente.

Hvad skal man være opmærksom på, når man testamenterer sit indbo?

Der er nogle ting, du skal være særligt opmærksom på, når du testamenterer dit indbo. For det første skal du sørge for, at du kun testamenterer det indbo, som du ejer. For det andet skal du sørge for, at der ikke er nogen fejl i dit testamente. Dette kan medføre, at testamentet ikke er gyldigt.

Lad LegalHero hjælpe dig med indbotestamente

Har du brug for hjælp og vejledning om testamente over indbo og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade LegalHero hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i famile- og arveret, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et indbotestamente?

Med et testamente over indbo, kan du bestemme hvilke genstande og fysiske ting, som skal gå til hvilke personer. På den måde kan have indflydelse på, hvor dine ting ender efter du afgået ved døden og samtidig formindske kommende uenigheder.

Hvorfor oprette et testamente om indbo?

Hvis du og eventuel din ægtefælle vil sikre, at bestemte genstande bliver tildelt til bestemte personer, har du mulighed for det.

Hvornår skal man bruge notar- eller vidnetestamente?

Hvis du ønsker at bestemme, hvem der skal arve dit indbo, kan du oprette et notar- eller vidnetestamente. Ligeledes hvis du ønsker at give indbo, hvor der ikke er tale om ''sædvanligt indhold'', er det en nødvendighed med at notar- eller vidnetestamente.

Lav online
949 kr.
Med jurist
Fra 1.695 kr.

Pris

949 kr.

Inkl. moms Opret testamente
Sådan virker det
Besvar spørgsmålene Underskriv digitalt Download det færdige dokument

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis

949 kr.

Start nu