Testamente for ugiftende samlevende med børn

Såfremt du og din kæreste er samboende og har et fællesbarn, kan I oprette et udvidet samlevertestamente. I arver ikke automatisk hinanden som ægtefæller gør, men hele arven efter jer vil i stedet tilfalde jeres fællesbarn. Hvis I ønsker at arve hinanden som ægtefæller, skal I oprette et udvidet samlevertestamente. Lad LegalHero rådgiver og hjælpe jer på en nem, tryg og sikker måde.

Price info

Price
1796.00
2,245.00

Product URL
https://app.legalhero.dk/funnel/dkfunnel/products/privat-person

Preferred CTA text
Få hjælp til testamente


Såfremt du og din kæreste er samboende og har et fællesbarn, kan I oprette et udvidet samlevertestamente. I arver ikke automatisk hinanden som ægtefæller gør, men hele arven efter jer vil i stedet tilfalde jeres fællesbarn. Hvis I ønsker at arve hinanden som ægtefæller, skal I oprette et udvidet samlevertestamente. Lad LegalHero rådgiver og hjælpe jer på en nem, tryg og sikker måde.
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Priser fra

2.245 DKK

Inkl. moms Få hjælp til testamente
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Testamenter for ugiftende samlevende med børn er en vigtig del af at sikre, at dine børn arver efter din død.

Der er to hovedtyper af testamenter for ugiftende samlevende med børn:

  1. Samlevertestamente: Dette er et testamente, hvor du og din partner begge skriver under på, at I ønsker at arve hinanden. Hvis I begge dør samtidig, vil børnene arve efter jer.
  2. Partnertestamente: Dette er et testamente, hvor kun én af jer skriver under, og den anden part er udelukket fra at arve. Hvis den ene af jer dør, vil børnene arve efter den afdøde.

Det er meget vigtigt at have et testamente for ugiftende samlevende med børn, da det sikrer, at dine børn arver efter dig. Hvis du dør uden at have et testamente, vil børnene ikke automatisk arve efter dig, og det kan være svært at få dem til at arve efter dig.

Det er en god idé at få juridisk rådgivning om testamenter for ugiftende samlevende med børn, så du er sikker på, at dine børn arver efter dig på den måde, du ønsker.

Arv for samlevende med børn

Som nævnt ovenfor, arver samlevende ikke hinanden, medmindre I har oprettet udvidet samlevertestamente. I stedet arver jeres børn arven efter jer. Dette er ikke altid hensigtsmæssigt og den kan have store konsekvenser, hvis I ikke har taget stilling til, hvordan arven efter jer skal fordeles.

Ved at oprette et udvidet samlevertestamente kan I testamentere den fulde arv efter jer til hinanden, pånær tvangsarven til jeres barn/børn.

Særbørn

Særbarn er en juridisk definition for børn fra tidligere forhold. Såfremt du eller din kæreste har et barn fra et tidligere forhold, kan I forsat oprette et udvidet samlevertestamente. Dét der påvirkes, når man er ugifte samlvende med særbørn, er fordelingen af arven. Særbørn er tvangsarving til barnets far og mor. Tvangsarven udgør 25% af arven.

Hvorfor er det vigtigt at have et testamente for ugiftende samlevende med børn?

Der er flere grunde til, at det er vigtigt at have et testamente for ugiftende samlevende med børn. For det første sikrer et testamente, at dine børn arver efter dig. Hvis du dør uden at have et testamente, vil børnene ikke automatisk arve efter dig, og det kan være svært at få dem til at arve efter dig.

For det andet kan et testamente også sikre, at dine børn arver efter dig på den måde, du ønsker. Hvis du ikke har et testamente, vil det være op til de voksne i familien at afgøre, hvem der arver efter dig, og det kan være svært at blive enige om.

For det tredje kan et testamente også sikre, at dine børn arver efter dig på den måde, du ønsker. Hvis du ikke har et testamente, vil det være op til de voksne i familien at afgøre, hvem der arver efter dig, og det kan være svært at blive enige om.

Derfor er det vigtigt at have et testamente for ugiftende samlevende med børn, fordi det kan sikre, at dine børn arver efter dig på den måde, du ønsker.

Hvad skal man overveje, når man laver et testamente for ugiftende samlevende med børn?

Der er mange ting, man skal overveje, når man laver et testamente for ugiftende samlevende med børn. Først og fremmest skal man overveje, hvem man vil have som arvinger. Man skal også overveje, hvor meget man vil have, de enkelte arvinger skal arve. Endelig skal man også overveje, hvilke forhold der skal gælde for arv, f.eks. om nogen skal have forudbestemte rettigheder til noget bestemt eller ej.

Hvordan sikrer man, at børnene arver efter én?

Det er faktisk ret simpelt. Først og fremmest skal du have et testamente. Dette kan du få hos dit lokale tinghus eller hos en jurist. Derefter skal du bestemme, hvem der skal arve efter dig. Du kan enten vælge at lade alle dine børn arve lige meget, eller du kan vælge at lade én af dine børn arve mere end de andre.

Når du har bestemt, hvem der skal arve efter dig, skal du skrive dette ned i testamentet. Herefter skal du underskrive testamentet for at gøre det gyldigt.

Det er dog ikke nok, at du har et testamente. Testamentet skal også opbevares på et sikkert sted, så dine pårørende ved, hvor det befinder sig, hvis du skulle dø. Det anbefales derfor, at du opbevarer testamentet hos dit lokale tinghus eller hos en jurist.

Det er vigtigt, at du husker at opdatere dit testamente, hvis der sker ændringer i din familie, f.eks. hvis du får yderligere børn eller skifter samarbejdspartner.

Oprettelse af udvidet samlevertestamente

Følgende betingelser skal være opfyldt for, at I kan oprette et testamente.

  1. Testamentet skal være gensidigt, dvs. at I skal indsætte hinanden som arvinger helt eller delvist,
  2. I skal juridisk kunne indgå ægteskab med hinanden, dvs. at I ikke må være gift med andre eller være søskende,
  3. I må ikke have oprettet et testamente med andre,
  4. I skal leve sammen i et ægteskabeligt forhold,
  5. I skal have haft fælles bopæl de sidste to år og have boet sammen de sidste to år før førstafdødes død

Kravet om fælles bopæl er opfyldt, selvom I må flytte kortvarigt fra hinanden.

Såfremt I opfylder ovenstående betingelser, kan I oprette et udvidet samlevertestamente.

Boafgift

Der skal betales 15% i boafgift for arv, der overstiger bundfradraget på 289.000 kr. (2018).

Læs mere om arveafgift her.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du rådgivning om udvidet samlevertestamente? Hos LegalHero har det aldrig været nemmere!

Hos os foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du konkret ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i familie- og arveret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet, vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der, hvis man dør uden at have et testamente?

Hvis man dør uden at have et testamente, vil det være op til de voksne i familien at afgøre, hvem der arver efter dig. Dette kan være svært at blive enige om, hvis man ikke har et testamente.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis