Juridisk rådgivning ved testamente for ugiftende samlevende uden børn

Hvis du og din samlevende ikke er gift, arver I ikke hinanden, medmindre I opretter et testamente. I kan ved oprettelse af et testamente sikre hinanden, så I kan arve hinanden som var I ægtefæller. Mange vælger idag ikke at blive gift og det er derfor vigtigt at være klar over, hvilke juridiske udfordringer det medfører. Lad LegalHero rådgive dig på en nem, sikker og tryg måde.

Price info

Price
1796.00
2,245.00

Product URL
https://app.legalhero.dk/funnel/dkfunnel/products/privat-person

Preferred CTA text
Få hjælp til testamente


Hvis du og din samlevende ikke er gift, arver I ikke hinanden, medmindre I opretter et testamente. I kan ved oprettelse af et testamente sikre hinanden, så I kan arve hinanden som var I ægtefæller. Mange vælger idag ikke at blive gift og det er derfor vigtigt at være klar over, hvilke juridiske udfordringer det medfører. Lad LegalHero rådgive dig på en nem, sikker og tryg måde.
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Priser fra

2.245 DKK

Inkl. moms Få hjælp til testamente
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Testamente for ugiftende samlevende uden børn er en vigtig del af enhver juridisk rådgivning. De fleste mennesker tror, at der kun er to muligheder for at testamentere - enten man testamenterer til sin ægtefælle eller til sin arving. Men der er faktisk mange flere muligheder, især hvis man ikke har børn.

Der er mange ting, man skal overveje, når man testamenterer, og det kan være en svær beslutning. Men det er vigtigt at få det gjort rigtigt, fordi det kan have store konsekvenser for den, der efterlades.

Det første, man skal overveje, er, hvem man vil have, skal arve ens ejendele. Dette er især vigtigt, hvis man ikke har børn, fordi det kan være svært at finde nogen, der har interesse i at arve. Det er også vigtigt at overveje, hvilke ejendele man vil have, skal gå til denne person.

Derudover skal man overveje, hvilke forpligtelser man vil pålægge denne person. For eksempel, hvis man har en virksomhed, skal man overveje, om man vil have, at denne person skal fortsætte med at drive virksomheden, eller om man vil sælge den.

Der er mange andre ting, man skal overveje, når man testamenterer, så det er vigtigt at søge rådgivning hos en jurist. De kan hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger, så du kan være sikker på, at dine ønsker bliver respekteret.

Arv for ugifte samlevende uden børn

Der er ingen legal arveret for ugifte samlevende. Det betyder med andre ord, at du og din kæreste/samlever ikke arver hinanden, når én af jer dør. I stedet arver jeres forældre efter jer, hvis I ikke opretter et testamente.

Ugifte samlevende har mulighed for, at oprette et udvidet samlevertestamente hvorved man kan arve hinanden som ægtefæller med fuldstændigt særeje. Læs mere om fuldstændigt særeje her.

I skal dog være opmærksomme på, at som ugifte samlevende kan I ikke sidde i uskiftet bo. Dette kan ikke lade sig gøre, da I ikke er gift og dermed ikke har formuefællesskab. Læs mere om formuefællesskab her.

Testamente for ugifte samlevende uden børn

Følgende betingelser skal være opfyldt for, at ugifte samlevende kan oprette et testamente.

  1. Testamentet skal være gensidigt, dvs. at I skal indsætte hinanden som arvinger helt eller delvist,
  2. I skal teoretisk kunne indgå ægteskab med hinanden, dvs. at I ikke må være gift med andre eller være søskende,
  3. I må ikke have oprettet et gensidigt samlevertestamente med andre,
  4. I skal leve sammen i et ægteskabslignende forhold,
  5. I skal have haft fælles bopæl de sidste to år og have boet sammen de sidste to år før førstafdødes dødsfald

Kravet om fælles bopæl er opfyldt, selvom I må flytte midlertidigt fra hinanden, pga. institutionsophold, plejehjem eller lignende.

Såfremt I opfylder ovenstående betingelser, kan I oprette et testamente og indsætte hinanden som arvinger helt eller delvist.

Boafgift

I kan ikke undgå boafgiften på ligefod med ægtefæller. Der skal betales 15% i boafgift for arv, der overstiger bundfradraget på 289.000 kr. (2018)

Læs mere om arveafgift her.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du rådgivning om udvidet samlevertestamente? Hos LegalHero har det aldrig været nemmere!

Det foregår sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du konkret ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i familie- og arveret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet, vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis